HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 567.

2011.02.15. 18:33 Gabbá

Úszás:

Mélyen megrendülve és szomorú szívvel tudatjuk, hogy Mikola Tamás február 12-én váratlanul elhunyt – olvasható az uszovilag.hu-n. Mikola Tamás a Budapesti Honvéd SE úszója, a hetvenes évek remek pillangózója volt: többszörös bajnok, országos csúcstartó, Eb-6. helyezett, aki Széchy Tamás csapatába tartozott. A BHSE-ben és 1992-től az FTC-ben gyerekek ezreit tanította meg úszni. Mikola Tamást az FTC úszószakosztálya saját halottjának tekinti.

Kerékpározás:

A Spanyol Kerékpáros Szövetség kedden felmentette a doppingvád alól Alberto Contadort - jelentette be a háromszoros Tour de France-győztes ügyvédje. A 28 éves bringást január 26-án egy évre tiltotta el hazája szövetsége, mivel a tavalyi Tour-sikere alkalmával szervezetében klenbuterol nyomaira bukkantak. Contador fellebbezett, és most neki kedvezett az ítélet. Amennyiben a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) vagy a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) nem fogadja el a mostani döntést, úgy fellebbezhet a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS).

Műkorcsolyázás:

A kínai tornászok után a műkorcsolyázók életkorával is problémák akadtak, ezért a sportág nemzetközi szövetsége (ISU) vizsgálatot indított. Összesen kilenc kínai műkorcsolyázó születési adatai nem egyeznek az ISU, illetve a kínai szövetség kimutatása alapján, így előfordulhatott, hogy bizonyos versenyeken túl idős, vagy túl fiatalok szerepeltek. A vizsgált sportolók között van többek között a 2006-os torinói olimpián párosban ezüstérmes Csang Tan, Csang Hao kettős és a tavalyi junior világbajnok Szuj Ven-csing, Han Cung duó is. Az ISU szabályzata szerint a versenyzőknek legalább 15 évesnek kell lenniük az olimpiát, illetve a felnőtt vb-t megelőző esztendő július elsejéig, és 14-nek felnőtt Grand Prix előtti év július elsejéig. A junior mezőnyben 13 évesnek kell lenni az előző év július elsejéig, és nem lehet a versenyző egyesben 19, párosban, valamint jégtáncban pedig 21 éves a viadalt megelőző július elsején. Az egyik adat szerint Csang Tan 1987. október 4-én született, vagyis a 2002-es Salt Lake City-i olimpián, illetve a vb-n nem szerepelhetett volna, mert túl fiatal volt. A kettős azon az ötkarikás játékokon tizenegyedik, a 2002-es vb-n pedig kilencedik volt. Ráadásul a páros férfi tagja, Csang Hao - aki 1982. február hatodikán született az egyik, 1984. július hatodikán a másik kimutatás alapján, és nincs rokoni kapcsolatban Csang Tannal - a 2003-as junior vb-t nem nyerhette volna meg párjával, mert ott meg túlkoros lett volna. A páros később Torinóban, valamint a 2006-os, 2008-as és a 2009-es vb-n is másodikként zárt. Szuj születési ideje sem egyértelmű. Az egyik adat szerint 1997. május 7-én született, vagyis túl fiatal volt ahhoz, hogy a tavalyi junior vb-n induljon, így viszont nem szerezhetett volna aranyérmet Hannal, aki viszont 1989 márciusi születési adata alapján pedig túlkoros lett volna. Egy harmadik kínai páros, Jü Hsziao-jü és Jang Csin hölgytagja elvileg túl fiatal, még csak 12 éves volt, míg Jang majdnem 22, így kérdéses, miként indulhattak a junior Grand Prix-sorozatban, pedig ott megnyerték az ostravai viadalt, és Grazban harmadikok lettek. Rajtuk kívül még Kao Jü, Keng Ping-va és Hszü Pin-su életkorával kapcsolatban merültek fel tisztázandó kérdések. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tavaly döntött úgy, hogy megfosztja a kínai nőitornász-válogatottat a 2000-es sydneyi játékok elért harmadik helyétől, mivel a csapatban túl sok fiatal versenyző szerepelt.

Ebben a rovatban már írtam a kínai versenyzők koráról. Hiába számunkra nem egyértelmű, hogy ki hány éves. Nekünk olyan kortalanok az ázsiai ember. De azért ne csaljanak már!

komment

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr242663508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása