HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Jó tanácsok 28.

2007.11.14. 21:10 Gabbá

Végre elkezdesz úszogatni. Az első hetekben inkább csak arra figyeljél, hogy mindig azonos időben és mindig ugyanannyit ússzál. Se többet, se kevesebbet az alapteljesítményednél. Akkor jó, hogyha marad benned egy olyan érzés, hogy még bírnám ezt a tempót nagyon sokáig. Semmit se emeljél, növeljél. Szoktassad hozzá a szervezetedet, hogy rendszeresen kell dolgoznia. Hiszen eddig nem ezt tette. Akkor legyél fejben erős, amikor kb. 2-3 héten jönnek a kedvtelenségek, meg a kifogások, meg minden, hogy abbahagyjad ezt az egész fárasztó nyűgöt! Akkor kell tovább csinálni. Ha több úszásnemeben is tudsz úszni, akkor ezekben az időkben csak abban az úszásnemben ússzál, amelyik a legjobban megy. Nem baj a rossz a technikád. Ha módod van rá, akkor javítasd ki az uszodádban található úszómesterrel, oktatóval, edzővel. Persze, ha nem rögzült az adott úszásnem rossz mozgása. Ha ez így van, akkor te így fogsz úszni. Eltelt kb. egy hónap és te rendszeresen jártál úszni. Akkor növelheted lassan és fokozatosan az adagot. Hetente kb. 100-200 méterrel. Bele tehetsz már más úszásnemeket is, pár száz méter erejéig. Így felmész 1500 méterig. Ez már egy jó alapnak számít. Ha elérted az 1500 méteres határt, akkor váltassz. Már nem csak a mennyiségre figyelsz, hanem az iramra is. De erről majd a következőkben. Holnap az adott mozgás elsajátításának folyamatáról mesélek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr43229392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása