HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Jó tanácsok 58.

2007.12.14. 12:15 Gabbá

Amikor versenyre készülök, akkor igyekszem a cukor raktáraimat feltölteni. Sok szénhidráttal. Törekszem arra, hogy a versenyt megelőző éjszakán korán lefeküdjek és kialudjam magam. Idejében reggelizem, nem sokat és nem fűszereset. Kenyér féle, vaj, lekvár, szalámi, tea, kakó, tej. Utazás előtt összekészített holmimat átnézem, mert inkább legyen velem több ruha, mint sem megfázzak, vagy vizesen kelljen hazamennem. Lehetőség szerint minden eshetőségre igyekszem felkészülni. A verseny, ha maratoni, vagy félmaratoni, akkor nem szoktam bemelegíteni, hanem az első kilométereket lassabban futom le, hogy bemelegedjek. Kb. 2-3-4 km táján érzem azt, hogy már elértem az üzemi hőfokot, és lazán, könnyedén megy a futás. Ekkor fokozatosan, figyelve a kilométereken elért időimet, gyorsítok és beállok az utazó sebességemre. Aztán ezzel végig próbálom futni az adott távot. Persze a maratonin mindig ott a kalapácsos ember, aki hókon vágja a sportolót - vagyis jön a holtpont. Ha edzett vagyok, akkor ez maximum egy kilométer, ha nem vagyok teljesen a topon, akkor ez a pont több kilométer is lehet.  A verseny közben 5 km-ként van itatás, etetés. Egy-egy darabka banánt, Isostart, vizet, Powerade-t, Getorade-t szoktam enni, inni. Ezzel el vagyok. Amikor beérkezem a célba, akkor viszont szigorúan levezetek. Főleg a maratoni után. A levezetés után jön a fürdés, tisztálkodás, sebek ellátása. Átöltözés és irány haza, de még elötte egy korsó B vitamin komplex bevétele hátra van. Vagyis egy korsó sör legurítása. Otthon szolid ebéd, egyébként sincs kedve enni az embernek. Röviden ennyi lett volna a tanácsom a versenyre vonatkozóan. Legközelebb hétfőn leszek itt. De akkor már egy új témát fogok kezdeni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr100263775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása