HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Jó tanácsok 432.

2009.01.07. 08:00 Gabbá

Vízellenállás: Áramlási ellenállás, amely függ: - az áramlás sebességétől, irányától; - ellenállási felülettől, annak formájától; - a vízbe merülő test sűrűségétől (fajsúlyától). Szabálytalan alakú test áramlási ellenállását csak csatornában, kísérleti úton lehet meghatározni. Mivel a víz kinetikai viszkozitása tizennégyszer nagyobb a levegő viszkozitásánál, ezért még a nyugalomban levő víz is számottevően akadályozza az előre haladást. A levegő és a víz határán az ellenállás nagyobb. A vizi sportokban (evezés, kajak-kenu, motorcsónak, vitorlázás) megkülönböztetünk: - formaellenállást; - súrlódási ellenállást; - billegésből adódó ellenállást. A formaellenállás függ a homlokfelület nagyságától és a test formájától. A súrlódási ellenállás függ a vízzel érintkező felület (nedve felület9 nagyságától, valalmint annak érdességétől. A hajó billegéséből, bukdácsolásából adódó ellenállás nagysága függ attól, hogy mennyire bizonytalan, nyugtalan a hajó helyzete a vizen. A forma- és súrlódási ellenállást a hajótervezéssel, a hajó megfelelő ápolásával befolyásolhatjuk leginkább. A billegésből adódó ellenállást a versenyző mozgástechnikájának javításával mérsékelheti.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr9861918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása