HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 13.

2009.08.10. 21:49 Gabbá

Labdarúgó halála

Megint gyászol a foci szeretők közössége. Meghalt, hirtelen szívmegállásban az Espanol 26 éves csapatkapitánya. Sajnos a labdarúgókra rájár a rúd. Rengeteg focista halt meg szívmegállásban, köztük a Győrből elkerült Fehér Miki is. Vagy ott van például Kolonics halála. Ami ebben az esetben a legszomorúbb, hogy éppen ebben a szezonban válaszották meg csapatkapitánynak a saját nevelésű és végig ebben az együttesben játszó játékost. A másik nagyon megrendítő dolog, hogy éppen a terhes kedvesével beszélt, amikor rosszul lett. Aztán jöttek az orvosok és már nem tudtak rajta segíteni. Sok híresztelés van a hirtelen szívhalál körül. Vannak, akik azt mondják, hogy a túlhajszoltság okozza a sportolóknál. Mások a nem megfelelő sportorvosi vizsgálatokat okolják. Megint mások szerint a ki nem mutatott, vagy ki nem mutatható szervi betegségnek a következményeként következik be a halál. Szerintem és ezt egy néhány orvostól is hallottam már és én nekik adok igazat, hogy ez az egész szívmegállás, ahhoz hasonlítható, mint a csecsemőknél a légzés leállás. Ott az agy úgy dönt, hogy nem veszünk levegőt és a baba meg is halhat, ha nem figyelnek fel rá időben. Ezért van a babafigyelő készülék, hogy egy-egy légzés kihagyásnál azonnal jellezzen, hogy baj van. A felnőtt férfiaknál van egy ilyen, csak ott éppen a szív beidegzése áll le végzetesen. Hiszen a szívnek, mint létfontosságú szervnek van központi beidegzése is (az agyban) és van helyi idegivezérlése is. Amikor hirtelen leáll egy fiatal 22-30 év közötti sportoló, vagy nem sportoló szíve, akkor mindkét vezérlés kikapcsol és hiába van ott a segítség, az orovosi csapat, az illető meghal. Sajnos én ismertem nem sportolót is, aki így halt meg 27, vagy 28 évesen. Ez az egyik olyan dolog, amire még az orvostudomány nem tudja a választ.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr551301521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása