HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 23.

2009.08.20. 10:50 Gabbá

Labdarúgás

A Debrecen labdarúgócsapata minden várakozást felülmúlva 2-1-re legyőzte idegenben a bolgár Levszki Szófiát, így jövő kedden a Puskás-stadionban már nyernie sem kell ahhoz, hogy bejusson a Bajnokok Ligája főtáblájára. A debreceni akarásnak diadal lett a vége

Levszki Szófia (bolgár) - Debreceni VSC-TEVA 1-2 (0-1)

Az első félidő egyértelműen a Debrecen szájíze szerint alakult, és nem csak azért, mert Bodnár egészen pazar lövésével megszerezte a vezetést, hanem azért is, mert nem hagyta kibontakozni a Levszkit, miközben több góllal kecsegtető támadást is vezetett. Bár Herczeg András attól félt, a bolgárok nekiesnek majd a Lokinak, az utolsó öt perc kivételével nem volt élük a hazai támadásoknak, a vendégvédelem remekül teljesített, és még az sem zavarta meg, hogy Máté már az első negyedóra végén kivált. Jó volt látni, hogy magyar csapatoktól szokatlan módon a Debrecen nem tojt be, játszotta a saját játékát, és nem túlzás kijelenteni, hogy az első 40 percben a Levszkire nézve volt hízelgő az egygólos különbség, látva a Loki helyzeteit. A félidő végén ugyan okozott néhány meleg pillanatot a feltámadó hazai csapat a Debrecen kapuja előtt, de ezeket megúszták Leandróék. Az egész mérkőzést tekintve megérdemeltnek mondható a Debrecen győzelme, nem sokszor írhattunk ilyet le az utóbbi években egy magyar csapat idegenbeli európai kupameccsén. A bolgárok nem igazolták hírüket, nem voltak elég agresszívek, támadásban a sablonmegoldásokat választották, egyszer tudták igazán széthúzni a magyarok védelmét, igaz, abból be is találtak. A Loki középpályásai középen remekül szűrtek, és a vendégek meglepően sokszor értek oda a bolgár kapu elé, Czvitkovics gólja ráadásul egy olyan időszakban született, amikor benne volt a levegőben, hogy a Levszki talál még egy gólt a semmiből.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy milyen fontos összetevője volt a sikernek a bátorság, ami minden Loki-játékoson érződött, csak remélni tudjuk, hogy a visszavágón nem nyomja agyon a tét Rudolfékat, és akkor 14 év után ismét lesz magyar résztvevője a nagy európai fociőrületnek.

A meccs előtt a Levszki számított esélyesebbnek - vagy mégsem?

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet, az IFFHS klubvilágranglistáján, amelyet a Barcelona és a Manchester United vezet holtversenyben, a Levszki Szófia a 117., a Debrecen pedig - száztíz hellyel rosszabb helyet elfoglalva - a 227. A papírforma alapján tehát egyértelműen a bolgárok voltak a mérkőzés esélyei, ám rögtön változik a helyzet, ha megnézzük, a két klub miképp állt a ranglistán az IFFHS által legutóbb vizsgált időszak (2008. augusztus 1., 2009. július 31.) előtt. A Levszki 278., a Loki pedig 246. volt, azaz nemrég még a magyar csapat volt a jobb - a statisztikák szerint.Ha azonban megnézzük a szófiai csapat korábbi, magyarokkal vívott kupameccseinek a végeredményét, ismét elkezdhetünk bizakodni! Hajrá Loki! Mindent bele!

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr521325003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása