HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 71.

2009.10.07. 17:45 Gabbá

Labdarúgás

U20-as vb: Balajti speciális tizenegyes taktikája most is bejött. Ahogy arról beszámoltunk, a magyar U20-as labdarúgó-válogatott 2–2 után tizenegyesekkel bizonyult jobbnak Csehországnál, és bejutott a világbajnokság negyeddöntőjébe. A meccs egyik hőse Balajti Ádám volt, aki kiélezett helyzetben értékesítette a tizenegyesét a hatodik körben. Bár egy körrel korábban Németh Krisztián is a negyeddöntőbe lőhette volna a csapatot, az AEK csatára hibázott, de mivel Gulácsi Péter hárította Rezník tizenegyesét, így a hatodik körben a diósgyőri Balajti Ádámon volt a sor, hogy egy jól elvégzett rúgással továbbjuttassa a magyar együttest. „Egyáltalán nem vagyok izgulós, nem aggódtam, tudtam, hogy nem lesz itt probléma” – jelezte a lefújás után jókedvűen Balajti, hogy higgadtságért nem kell a szomszédba mennie. „Speciális taktikám van, amely segítségével tízből kilencszer el tudom érni, hogy a kapus elugorjon a másik oldalra, és most is ezt alkalmaztam. Amikor leteszem a labdát, odanézek, ahová rúgom, és amikor nekifutok, jó erős pillantással átnézek a másik sarokba, és mivel a kapusok általában a szemem figyelik, az esetek nagy részében elugranak. Ez annyira be szokott jönni, hogy még csak nem is kell jól rúgnom a tizenegyest” – világította meg rúgásának hátterét a DVTK labdarúgója, majd gyorsan elnézést kért, és a vizesblokk felé vette az útját.Az ok prózai: Balajtit kisorsolták a doppingvizsgálatra, és több liter vizet itattak meg a magyar támadóval.

Gulácsinál minden tizenegyes külön történet. Balajti Ádám értékesített tizenegyese után kezdetét vette a fieszta, fantasztikus hangulatban ünnepeltek a játékosok és a szakmai stáb tagjai az alexandriai stadionban, és nem sokkal később végtelenül elcsigázott, de nagyon boldog magyar labdarúgók kerültek elő az öltözőből. „Ha mind az ötöt megfogom, az már feltűnő lett volna..." – adott választ hatalmas vigyorral a csehek elleni meccs hőse, a három tizenegyest hárító kapus, Gulácsi Péter a „Miért nem fogtad meg mind az öt cseh tizenegyest?" kérdésre. „Nincsen állandó szisztémám, minden egyes tizenegyes külön történet, de nem árulom el, hogy miért vetődtem erre vagy arra. Legyen elég annyi, hogy megvannak a saját trükkjeim" – mondta a kapus immár civilben, hatalmas élménnyel a háta mögött.A meccs után egyébként egyértelműen Gulácsi volt a középpontban, az újságírók közül őt faggatták a legtöbben, még a cseh újságírók is rá voltak kíváncsiak. (Ennek ellenére kellemetlen, hogy a FIFA hivatalos honlapján „Gulasci"-ként emlegetik tizenegyesölő kapusunkat...) A találkozót követő sajtótájékoztatón az egyik magyar újságíró, Szilágyi László megkérdezte a meccs közben a lelátóra száműzött cseh szövetségi edzőt, Jakub Dovalilt, hogy tudták-e a meccs előtt, milyen kapus Gulácsi Péter. „Természetesen tudtuk, hogy remek játékos, tavaly az Európa-bajnokságon is szerepelt, és képet kaphattunk arról, hogy mire képes, nagyszerű teljesítményt nyújtott akkor, és most is. Hat tizenegyesből hármat megfogott, ez ötven százalékos, imponáló mutató!" – mondta sportszerűen a magyar kapusról a cseh szakvezető.

 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr851434509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása