HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 131.

2009.12.06. 10:47 Gabbá

Innen - onnan: 

Curling Eb: győzelmekkel nyitottak a magyarok a kontinensviadalon. Kettős győzelmet ért el a magyar férfi curlingválogatott a Skóciában zajló Európa-bajnokság első játéknapján, s ugyancsak sikerrel mutatkozott be szombaton a női nemzeti együttes is. A hazai szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a férfigárda először Horvátország csapatát győzte le 10-4-re, majd Írországét 7-5-re. A női válogatott Spanyolország legjobbjait verte 6-4-re. A december 12-ig tartó Eb-n mindkét magyar csapat a B csoportban indul, és célja az első két hely valamelyikének a megszerzése, ami a feljutást biztosítaná az A csoportba, a legjobbak közé. Tavaly mind a férfi, mind a női válogatott a harmadik helyen végzett.

Spanyol liga: A Barcának még Valdés hibája is belefért. Megerősítette vezető helyét a Barcelona, miután a spanyol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában 3–1-re győzött a Deportivo La Coruna otthonában. Eredményes hét van a Barcelona mögött, hiszen ebben az időszakban az el clásicón megverte a Real Madridot, valamint Lionel Messi megkapta a 2009-es Aranylabdát. Erre még hab volt a tortán, hogy a hétközi, előrehozott mérkőzésen a címvédő a Xerez otthonában is nyert. Ezúttal La Corunába szólította a sorsolás Pep Guardiola csapatát, és jobban is kezdtek a katalánok. Bár Daniel Aranzubia kapus egy ideig jól állta a sarat, a 26. percben már ő is tehetetlen volt: Messi 18 méteres lövése a bal alsó sarokban kötött ki, de a gól miatt elmarasztalható a veterán védő, Manuel Pablo, aki nem támadta meg határozottan az argentin klasszist.A Deportivo keveset mutatott támadásban, mégis ki tudott egyenlíteni a szünet előtt: Aranzubia felívelt labdáját ugyan Sergio Busquets nagyon rosszul fejelte el, de ha rendeztek volna „Ki hibáz nagyobbat?" versenyt, akkor csak a második helyet szerezhette volna meg csapatán belül. A Busquets fejéről hátrakerülő labdát ugyanis Adrian fejelte kapu felé, és lehet, hogy ő lepődött meg leginkább, hogy az a hálóba került. Victor Valdés ugyanis a könnyű labdát egész egyszerűen elvétette. Ezek után is előnnyel vonulhatott volna pihenőre a Barca, ám Messi lövését ezúttal nagy bravúrral védte Aranzubia.A szünet után már nem tudott olyan veszélyesen játszani a Barca, képtelen volt nyomás alatt tartani a Deport. Igaz, a másik oldalon Valdésnek sem nagyon volt lehetősége, hogy helyrehozza kapitális hibáját. Guardiola a 70. percben behozta Pedrót is, remélve, hogy a fiatal játékos, mint oly sokszor, ezúttal is húzóembere lesz csapatának. Pedro meg is hálálta a bizalmat, a 80. percben jobbról remekül adott középre, ott pedig a teljesen egyedül lévő Messi szép fejessel küldte a labdát a hálóba.A 88. percben bebiztosította sikerét a Barca, Zlatan Ibrahimovic vágta a bal sarokba Abidal beadását. A címvédő megerősítette vezető helyét a tabellán, előnye öt pont a Real előtt, igaz, egy meccsel többet játszott.

Egy szomorú hírrel folytatom a szubjektív edzőt! Elhunyt az olimpiai bajnok Markovits Kálmán. Hosszú, súlyos betegséget követően, hetvennyolc éves korában elhunyt Markovits Kálmán, korábbi kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó.Markovits Kálmán 1931. augusztus 26-án született. A Neményi MADISZ úszószakosztályában Sárosi Imre tanítványa volt, de az FTC-ben (1947–1950) már pólósként folytatta sportpályafutását.Fénykorában (1950–1962) a Vasas legjobbja volt. Helsinkiben (1952) és Melbourne-ben (1956) játszott az olimpiai aranyérmes csapatban, Torinóban, Budapesten és Lipcsében az Európa-bajnok együttesben. 133 alkalommal volt válogatott.Edzőként elsősorban külföldön, Spanyolországban aratott sikereket, a Barcelona csapatát 1981-ben BEK-győzelemre, a Szuperkupa elnyerésére vezette. Fia, a korábbi teniszbajnok Markovits László jelenleg a Vasas elnökeként dolgozik.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr841577428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása