HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 219.

2010.03.04. 19:09 Gabbá

Sakk:

Szentgotthárdon a szlovén Alekszander Beljavszkij elsőségével ért véget a Gotth'Art-kupa. Az utolsó fordulóban a félpontos előnnyel vezető újdonsült nagymester, a 13 esztendős Rapport Richárd világossal vereséget szenvedett a nemzet sportolójától, Portisch Lajostól. Rapport fonalas nyerést hagyott ki, majd időzavarban vesztésre rontotta kecsegtető állását. Portisch és Rapport holtversenyben végzett a második helyen. A Tehetség és Kurázsi tornát a férfi nemzetközi mesteri normát teljesítő Rudolf Anna nyerte meg. Kitüntető érdeklődés kísérte a nagymesterverseny utolsó fordulójában a legfiatalabb és a legidősebb résztvevő, a nagy reménység és sakkozásunk legendájának összecsapását. Rapport Richárd már nagymesterként ülhetett sakkasztalhoz, az olimpiai bajnok, nyolcszoros világbajnokjelölt, kilencszeres bajnok Portisch Lajos  dobogós helyezésének megőrzését tűzhette ki céljául. Rapport a nyitásból előnyösebb állással került ki, majd centrumgyalogjai fenyegetően törtek előre. Portisch a 21. lépésben nagyot hibázott, de Ricsi nem találta meg az azonnali nyeréshez vezető vezérlépést. Rapport később is többször pontatlankodott, majd időzavarban vesztésre rontotta állását. Portisch Lajos hatásos minőségáldozattal került fölénybe, majd látványos mattképpel kényszerítette feladásra újdonsült nagymesterünket. A győzelemmel Portisch Lajos beérte Rapport Richárdot, holtversenyben végeztek a második helyen. A 10 fős mezőnyben csak Portisch tudta megőrizni veretlenségét. A szlovén Alekszander Beljavszkij legyőzte junior bajnokunkat, Fodor Tamást, félpontos előnnyel megnyerte a viadalt. Bánusz Tamás kalandos partiban remizett Bokros Alberttel, nem sikerült teljesítenie a harmadik nagymesteri normáját. Prohászka Péter nehezen látta be, hogy a rutinos szlovák Lubomir Ftacnik nem hibázza el a védekezést. A torna 45 partijából 21 végződött döntéssel.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr651809467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása