HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 355.

2010.07.18. 21:27 Gabbá

Sakk:

A dortmundi szuperverseny negyedik fordulójában Lékó Péter sötéttel remizett a német Arkadij Naiditschcsal. A spanyol megnyitású partiban kiegyenlített erők küzdelmét láttuk. Naiditsch az időellenőrzés előtt gyalogot nyert, de nagymesterünknek nem okozott nehézséget elérni a döntetlent. Még mindig nyeretlen a kilencszeres dortmundi győztes orosz exvilágbajnok Vlagyimir Kramnyik, aki az azeri Sahriyar Mamedgyarovval osztozott meg a ponton. Remek játékkal használta ki a vietnami Quang Liem Le az éllovas Ruszlan Ponomarjov megingását, értékes győzelmet aratott. Mamedgyarov félpontos előnnyel vezet. Lékó ötödik partiját világossal Le ellen játssza. A kétfordulós tornákon a háromszori színismétlés elkerüléséért megcserélik a negyedik és az ötödik fordulót. Ennek köszönhetően Lékó Péter már harmadszor játszott sötéttel. A német Arkadij Naiditschcsal a spanyol megnyitásban csatázott, és gond nélkül egyenlítette ki esélyeit. Reminél többre azonban nem futotta a variból. Bár Naiditsch az időellenőrzés előtt gyalogot nyert, előnyét Péter pontos védekezése miatt nem tudta érvényesíteni. Messze van legjobb formájától az orosz exvilágbajnok Vlagyimir Kramnyik. A harmadik fordulóban nagy szerencsével megmenekült a vereségtől Lékó Péterrel szemben. Az egyik éllovas azeri Sahriyar Mamedgyarovval olyan változatot játszott meg, amelyben világossal nem tudott nyerni az angol Michael Adams ellen. Kramnyik gyalogot áldozott, majd Mamedgyarov egyik óvatlan vezérlépésére előnybe kerülhetett volna, ezt elmulasztva csak remizett. A vietnami Quang Liem Le remek játékkal győzte le az ukrán Ruszlan Ponomarjovot. A Grünfeld védelem ún. centrumképzős változatában vívtak meg. A FIDE exvilágbajnoka a 18. lépésben taktikai elnézést követett el, amit Le kiskombinációval kihasznált. Ponomarjov később is hibázott, a cserék után létrejött végjátékban nem volt mentsége. A vietnami sakkozó a különböző színű futók ellenére szabadgyalogjait sikerrel vezette győzelemre. A verseny állása:
1. Sahriyar Mamedgyarov 3 pont
2. Ruszlan Ponomarjov 2,5
3. Quang Liem Le 2
4-6. Lékó Péter, Vlagyimir Kramnyik és Arkadij Naiditsch 1,5

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr92159608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása