HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 429.

2010.09.30. 20:17 Gabbá

Kerékpározás:

Tiltott szert találtak a háromszoros Tour de France-győztes Alberto Contador spanyol kerékpáros szervezetében. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) azonnal felfüggesztette a sztár versenyzői engedélyét. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által akkreditált kölni laboratórium közlése szerint nagyon kis mennyiségű, 50 pikogramm (0,00000000005 g) klenbuterolt mutattak ki az idei Tour július 21-ei pihenőnapján, a Tourmalet hegyre vezető másnapi szakasz előtt levett vizeletében. Az UCI közleményében jelezte, hogy a 2007-es, 2009-es és az idei Touron diadalmaskodó Contador szervezetében talált klenbuterol 400-szor kisebb mennyiség, mint amennyit ki kell mutatnia egy akkreditált labornak. A jelenleg hazájában tartózkodó bringás képviselője, Jacinto Vidarte elárulta, hogy őket már egy hónapja értesítették a pozitív eredményéről. Hozzátette: azóta számos szakértővel egyeztettek, akik egybehangzóan állítják, hogy mivel Contadort a Touron több alkalommal is ellenőrizték, a talált mennyiség pedig nagyon kicsi, ezért gyakorlatilag csak valamilyen fertőzött étellel kerülhetett a szervezetébe a tiltott anyag, s nem pedig arról van szó, hogy egy ürülési folyamat eredménye a csekély klenbuterol-jelenlét. Az idei szezont már lezáró Contador még csütörtökön sajtótájékoztatót tart az ügyben. A spanyol kerekes - aki 2008-ban a Giro d'Italián és a Vuelta a Espanán sem talált legyőzőre, és jelenleg őt tartják a világ legjobbjának - esetleges eltiltásáról nem tesz említést az UCI. Még további tudományos vizsgálatoknak kell kideríteniük, hogy a sok és gyakori ellenőrzés mellett miként lehet a jelzett kis mennyiségű klenbuterol jelen egy versenyző szerveztében, vagyis tényleges doppingolásról van-e szó, vagy pedig például fertőzött étel elfogyasztása eredményezte a pozitív mintát. Így aztán ezt sem lehet tudni, hogy Contadort megfosztják-e az idei Tour-győzelmétől. Ilyen szégyen csak egyszer, a 2006-os bajnok amerikai Floyd Landisszel fordult elő. Mindenesetre ha Contadort bűnösnek találják, akkor az ismét komoly csapás volna a kerékpársportra, hiszen az elmúlt évtizedben számos nagyságról derült ki, hogy doppingolt, az UCI pedig rengeteg pénzt ölt abba, hogy megtisztítsa a sportágat a csalóktól. Az Egyesült Államokban jelenleg is tart az a vizsgálat, amelyet a hétszeres Tour-győztes Lance Armstrong ellen folytatnak, ugyanis Landis azt vallotta, hogy honfitársa is rendszeresen élt doppingszerekkel pályafutása során.

Fennakadt a doppingvizsgálaton Ezequiel Mosquera spanyol kerékpáros, a szeptember 19-én zárult Vuelta a Espana második helyezettje. A nemzetközi szövetség (UCI) csütörtökön, az ausztráliai országúti világbajnokság helyszínén jelentette be, hogy a Xacobeo csapat legjobbja, valamint klubtársa, David Garcia bukott le az idei Vueltán. Mindkettőjük esetében a vérképzést serkentő hidroxietil-keményítőt találtak a szeptember 16-i szakasz után levett vizeletmintában. A második, B próbát Mosquera és Garcia is kérheti. 

A svájci Fabian Cancellara megvédte címét az egyéni időfutamban az ausztráliai országúti kerékpáros-világbajnokságon. Az olimpiai bajnok korábban 2006-ban, 2007-ben és 2009-ben már diadalmaskodott legerősebb számában, most pedig több mint egy perccel ment jobbat az ezüstérmes brit Davis Millarnál.

Egyéni időfutam, férfiak (45,8 km):
1. Fabian Cancellara (svájci) 58:09 p (47,254 km/ó átlagsebesség)
2. David Millar (brit) 59:11
3. Tony Martin (német) 59:21
4. Richie Porte (ausztrál) 59:28
5. Michael Rogers (ausztrál) 1:00:34
6. Koos Moerenhout (holland) 1:00:49

Az első két hír amolyan boszorkány üldözéshez hasonlít, főleg a Contador ügye, hiszen ez a mennyiség 400 kisebb, mint amit ki kellene mutatnia a WADA-nak. Szerintem ez amolyan uborka szezoni hír. Mosquera féle lebukásról nincs adat, hogy mekkora volt a doppingszer mennyisége. A végére hagytam egy jó hírt is, hiszen Cancellara majdnem 1 perccel lenyomta a második Millart és 47-es átlagot tudott hajtani - ez nem semmi!

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr672335568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása