HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 627.

2011.04.16. 20:12 Gabbá

Kerékpározás - Dopping:

Doppingellenőrök jártak Michele Scarponinál, a május 7-én rajtoló Giro d' Italia országúti kerékpáros körverseny egyik esélyesénél. Klubja, a Lampre elismerte, hogy átkutatták a jelenleg az Etna emelkedőin tréningező bringás szállodai szobáját, ám a csapat közleménye szerint semmilyen illegális anyagot nem találtak. Gyulladáscsökkentőket, tejport és energiadús szeleteket vizsgáltak a szakemberek. A razzia nemcsak Scarponit, hanem a rivális Katyusa csapatot is érintette, és elsősorban azokra a versenyzőkre fókuszáltak, akik korábban kapcsolatban álltak a doppingvétség miatt örökre eltiltott Michele Ferrari doktorral. 

Hirtelen szívhalál:

Noha számos élvonalbeli sportoló tragikus haláláról tudósított az elmúlt években a világsajtó, amerikai kutatók megállapították, hogy a megfeszített sportteljesítmények  elérése még annál is többször okoz hirtelen szívhalált, mint ahogy eddig hitték s szakemberek. Kimberly Harmon és munkatársai nemcsak az Egyesült Államokban versenyszerűen sportolók hivatalos nyilvántartásában néztek utána annak, hogy hány esetben jelentettek hirtelen szívhaláleseteket, hanem a katasztrófák nyilvántartásából és a médiából is kiemelték az ilyen híreket. A munkacsoport 2004-től négy éven át gyűjtötte az adatokat, és 40 sportág 400 ezer vezető sportolójára vonatkozó információkat összegzett - olvasható a Circulation című folyóiratban megjelent tanulmányban. A vizsgálat négy éve alatt 273 kiemelkedő versenysportoló vesztette életét. Ebből a váratlan szívhalálesetek 75 százaléka következett be edzés vagy verseny közben. Ez évente egy haláleset volt 43 770 sportolóból. A legnagyobb arányban érintettek a legkiválóbb sportolók. Az amerikai sportvilágban elsősorban a férfi kosárlabdázók közül estek áldozatul a legtöbben - a vizsgált időszakban kilencen - a szívmegállásnak. A második veszélyesnek tűnő sport az amerikai indiánoktól átvett és igen népszerűvé vált lacrosse labdajáték, ezt követi az úszás. Az Egyesült Államokban 38 497 labdarúgóból egy hirtelen szívhalott fordult elő. Az is világosan kiderült, hogy a rassz sem mellékes: az afroamerikai kosárlabdázó férfiak hirtelen szívhalál-kockázata háromszor nagyobb, mint a fehéreké. A labdarúgásban a kutatók meglepetésére viszont a fehérek tűntek veszélyeztetettebbnek. A férfi sportolók hirtelen szívhalálának kockázata általában a duplája volt a nők veszélyeztetettségének, de itt is döntően a fekete bőrű lányok körében aratott a halál. "Vizsgálatunk bizonyítja, hogy a vezető sportolók hirtelen szívhalálának előfordulása sajnos, lényegesen gyakoribb esemény, mint a korábbi becslések állították" - írta Kimberly Harmon.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr242831881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása