HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 631.

2011.04.20. 19:38 Gabbá

Maratoni futás:

Noha esély tulajdonképpen nincs rá, a hétfői Boston-maraton szervezői mégis hivatalosan kérni fogják a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget (IAAF), hogy a kenyai Geoffrey Mutai 2:03:02 órás győztes idejét világcsúcsként hitelesítse. "Miért ne kérnék?" - fogalmazott Tom Girlik, a világ legrégibb, hétfőn 115. alkalommal megrendezett maratonijának ügyvezetője. A kenyai futó hétfőn nagyon jó eredményt ért el, csaknem egy perccel jobbat, mint a rekorder etióp Haile Gebrselassie 2:03:59 órás ideje, ám a célba érés után néhány órával az amerikai szövetség jelezte, hogy a pálya az IAAF két feltételének sem felel meg. Összességében lejtősnek nevezhető, és túl hosszú egyenes szakaszok vannak benne, ezért az eredmény csak minden idők legjobbja lehet, de világcsúcs nem. A nemzetközi kritériumoktól való eltérés érdekes módon a korábbi 114 alkalommal nem segítette igazán nagy időkhöz a futókat, sőt, ez volt a nagy maratonik között az egyik leglassúbb versenyként számon tartott viadal, mivel az év ezen szakaszában a városban a mezőny dolgát rendszerint kifejezetten hűvös idő és szembeszél nehezítette, ami nem a lejtők előnyeit, hanem az egyébként kifejezetten hosszú emelkedők hátrányait erősítette fel. A szervezők már tavaly kitörő lelkesedéssel fogadták, hogy a szintén kenyai Robert Cheruiyot közel másfél percet javítva az addigi pályacsúcson, 2:05:52 órával győzött. Eredménye a leggyorsabb maratonikon megszokott (Berlin, Rotterdam, London, Chicago) időkkel vetekedett. Arra azonban nyilván ők sem számíthattak, hogy hétfőn Mutai és honfitársa, Moses Cheruiyot Mosop (2:03:06 ó) ilyen időbe hajszolják egymást, kihasználva a kiváló - az eddigi tapasztalatok alapján száz évenként talán csak egyszer adódó - feltételeket, a napos időt, a tíz Celsius-fok feletti hőmérsékletet és a tartós, komoly hátszelet. Mutai nem érti, miért nem lehet világcsúcs az ideje. "Azt gondolom, az IAAF képviselőinek el kell jönniük ide, nézzék meg a pályát alaposan az elejétől a végéig, folyamatosan le-fel kell futni, és ugyanúgy több mint 42 km a táv, mint amelyen Gebrselassie futott. Higgyék el, nem egyszerű itt versenyezni." 

Labdarúgás:

Megérkezett a Magyar Labdarúgó Szövetségbe (MLSZ) Joseph Blatternek, a nemzetközi szövetség (FIFA újraválasztásáért harcoló elnökének, valamint kihívójának, Mohamed Bin Hammamnak a levele, amelyben ismertetik programjukat a júniusi elsejei szavazás előtt. Az elnöki posztot 1998 óta betöltő Blatter arra kérte a tagországokat, utasítsák el a forradalmat, és válasszák meg újra június elsején. A 75 éves svájci sportdiplomata stabilitást, folytonosságot és megbízhatóságot ígér az utolsó négyéves ciklusára. Ezenkívül fejlesztési programok révén egymilliárd dollárt osztana szét, egyben pedig jelzi: keményen harcol majd a korrupció, a bundázás és a dopping ellen. Levelében kitér arra is, hogy érez elég motivációt, rendelkezik a szükséges tapasztalatokkal, ötletekkel és energiával ahhoz, hogy teljesítse küldetését. Kihívója, a 61 éves Bin Hammam szerint eljött a váltás és változás ideje a FIFA-ban, amelynek tekintélyét korrupciós botrányok tépázták meg az utóbbi időkben. Átláthatóságot, a tiszta pénzügyeket és erkölcsi megtisztulást ígér a FIFA-küldötteknek megválasztása esetére. Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke és nemzetközi igazgatója szerint "teljesen normális, hogy az elnökválasztás szereplői levelet küldenek a FIFA mind a 208 tagországának". 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr402843202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása