HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 638.

2011.04.27. 17:57 Gabbá

Asztalitenisz:

Tóth Krisztina, Póta Georgina és Lovas Petra is olimpiai kvótát érő helyen áll jelenleg a női asztaliteniszezők világranglistáján, rajtuk kívül a mindössze 17 éves Madarász Dóra is - ötven helyet javítva - bekerült a legjobb száz közé. A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint a jövő vasárnap rajtoló rotterdami egyéni világbajnokság előtt Tóth a 36., Póta a 41., Lovas pedig az 54., míg a vb-n nem induló Madarász a 99. a rangsorban. A vb utáni világranglistáról nemenként 28-28 játékos londoni indulási joghoz jut, de országonként csak kettő. Ahhoz, hogy egy nemzet a csapatversenyre is kvalifikálja magát, a harmadik játékosnak az európai selejtezőn egyéni kvótát kell szereznie, de ő Londonban csak csapatban indulhat majd. A kontinentális selejtezőről 11 játékos juthat még ki az olimpiára, illetve ez után lesz még egy végső, világ-pótselejtező, ahonnan még két versenyzőnek lesz lehetősége kiharcolni az ötkarikás részvételt. 

Sportpolitika:

Budapest pályázik a 2017-es Világjátékok megrendezésére - a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülését 30 igen és 1 tartózkodás mellett fogadta el az erről szóló határozatot. Ennek értelmében Budapest adja be a pályázatot Gödöllő, mint társváros közreműködésével, a koordinálást pedig a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) végzi. A Nemzeti Sportszövetség véleménye szerint az esemény tervezett költségvetési nagyságrendje 11 milliárd forint, a pályázat elnyerése esetén Budapest ebből 2 milliárd forintot vállal, amit négy évre lebontva kell biztosítani. Az NSSZ előzetesen 5 millió forint támogatást kért a fővárostól, amelyet ezen közgyűlési határozattal a főpolgármesteri keretből biztosítanak. Bihary Gábor (MSZP) a vitában azt mondta, az ügy és annak hasznai is nagyon fontosak Budapest számára, a Világjátékok megrendezésével a város és az ország arculatát is javítani fogják. A fideszes Velkey György azt hangsúlyozta, hogy a gyerektársadalom mozgásszegényen él, emiatt a betegségek gyakrabban jelennek meg náluk. Ennek visszaszorításában is segíthet a Világjátékok megrendezése - tette hozzá. Hazély Ákos LMP-s képviselő támogatásáról biztosította a javaslatot, ugyanakkor megjegyezte: remélhetőleg a rendezésre biztosított 2 milliárd forint nem fog hiányozni Budapest költségvetéséből. Csomós Miklós ágazati főpolgármester-helyettes előterjesztése szerint a rendező város feladata, hogy biztosítsa a versenyekhez szükséges infrastruktúrát, az ünnepségeket, a résztvevők közlekedtetését, elszállásolását, étkezését. Az esemény direkt és indirekt bevételeket generál, ugyanis a kereskedelmi, média- és jegyár-értékesítéshez jelentős turisztikai bevétel is párosulhat. A Nemzeti Sportszövetség véleménye szerint az esemény tervezett költségvetési nagyságrendje 11 milliárd forint, a pályázat elnyerése esetén Budapest ebből 2 milliárd forintot vállal, amit négy évre lebontva kell biztosítani. Az NSSZ előzetesen 5 millió forint támogatást kért a fővárostól, amelyet ezen közgyűlési határozattal a főpolgármesteri keretből biztosítanak. A nem olimpiai sportágakat felvonultató Világjátékokon 32 hivatalos, és 5-6 meghívott sportág szerepelhet, a négyévente megrendezett sportesemény általában 100-150 ország 3500 versenyzőjének részvételével zajlik, és több százezres, akár milliós nézőszám is kísérheti. A Világjátékok Nemzetközi Szövetsége elnökének 2010-es magyarországi látogatásakor már egyeztettek a pályázat beadásáról - áll Csomós Miklós előterjesztésében. A 2017-es Világjátékokra a nemzetközi szövetséghez (IWGA) május 31-ig kell a pályázatot benyújtani, s előzetesen - Budapest mellett - Fokváros, Moszkva és Wroclaw is jelezte rendezési szándékát. Legutóbb, 2009-ben a tajvani Kaohsziungban rendezték meg a Világjátékokat, a magyar csapat egy arany-, három ezüst- és két bronzérmet szerzett. Legközelebb, 2013-ban a kolumbiai Cali látja vendégül az olimpián kívüli sportágak versenyzőit. 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr612859895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása