HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 641.

2011.04.30. 18:31 Gabbá

Sakk:

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) megjelentette a 2011. május 1-től érvényes, az Élő-pontszámok alapján összeállított világranglistát. Az előző lista kilenc helyezettje egyetlen versenyen sem játszott, a sorrend nem változott. Az indiai Viswanathan Anand két ponttel előzi meg a norvég Magnus Carlsent, akit az örmény Levon Aronjan hét pontos hátránnyal követ. Almási Zoltán a 25., Lékó Péter a 26. a rangsorban. A női világranglistát fölényesen vezető Polgár Judit tíz helyezést javítva a 41., Berkes Ferenc tizenkét helyet előrelépve a 46. A top 25-ben többek között hat orosz,  három azeri, két-két ukrán és amerikai sakkozó található. A top 100 Élő-átlaga 2697 pont. Az új rangsor érdekessége, hogy a márciusi ranglista első kilenc helyezettjéből csak a rangidős ukrán Vaszilij Ivancsuk játszott versenyen. Az orosz csapatbajnokságon 3 Élő-pontot vesztett. Hárman  + 2800 Élő-pontosok, az indiai világbajnok Viswanathan Anand 2 ponttal előzi meg a norvég Magnus Carlsent, aki legközelebb a június 12. és 22. között Báznán megrendezésre kerülő "Királyok tornáján" vesz részt. Az  esztendő egyik legerősebb viadalán még Ivancsuk , az amerikai Hikaru Nakamura, az orosz Szergej Karjakin, az azeri Tejmur Radzsabov és a helyi matador, Liviu Dieter Nisipeanu játszik. Egy helyet javított az azeri Vugar Gasimov, nincs a top 10-ben az orosz Alekszandr Griscsuk. A legjobbak közül az orosz Nyikita Vitjugov és Peter Szvidler volt a legszorgalmasabb. Vitjugov + 13, Szvilder + 8 pontot gyűjtött 31, illetve 28 partiból. Előrelépett az orosz Dmitrij Jakovenko. Ismét Wang Hao a legjobban rangsorolt kínai sakkozó. A kubai Perez Leinier Dominguez, az angol Michael Adams és a lengyel Radoslaw Wojtaszek visszatért  a top 25-be, amelynek először tagja a spanyol Francisco Vallejo Pons. A német Arkadij Naiditsch átlépte a bűvös + 2700 Élő-pontos határt. Az orosz szuperbajnok Jan Nepomnjacsij a lista egyik nagy vesztese, 18 pontot és 13 helyezést bukott. Legjobbjaink közül Almási Zoltán és Lékó Péter egyetlen tornán sem játszott, kettőjük között 2 pont a különbség. Polgár Judit nagyszerű Európa-bajnoki bronzérmével 13 pontot nyert és tíz helyet javított. Berkes Ferenc a Bundesligában villogott, 12 helyet lépett előre a + 15 ponttal. 

Műkorcsolya:

A japán Ando Miki szerezte meg az aranyérmet a nők versenyében a moszkvai műkorcsolya-világbajnokságon. Ando a rövidprogram után még második helyen állt az olimpiai bajnok dél-koreai Kim Ju Na mögött, akit nagyon szoros küzdelemben, alig több mint egy ponttal előzött meg a szombati kűr során. A 23 éves Ando Miki 2007 után pályafutása második vb-aranyérmét szerezte meg. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr642867413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása