HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 669.

2011.05.28. 19:09 Gabbá

Kerékpározás:

A fehérorosz Vaszilij Kirijenka nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny szombati, 20. szakaszát, míg összetettben a háromszoros Tour de France-győztes, a Girón 2008-ban bajnok spanyol Alberto Contador megtartotta előnyét. Az idei viadal utolsó hegyi szakaszán legfőbb riválisai ezúttal sem tudták legyőzni a Contadort, ugyanakkor a második helyért küzdő Michele Scarponi és Vincenzo Nibali között közel egypercesre nőtt a különbség előbbi javára, miután Nibali ezúttal 22 másodperccel a Scarponi és Contador vezette boly után ért célba. 

Az érintett svájci doppingvizsgálati laboratórium vezetője visszautasította Tyler Hamilton amerikai kerékpáros vádját, amely szerint a korábbi csapattárs, a hétszeres Tour de France-győztes Lance Armstrong pozitív mintát szolgáltatott a 2001-es Tour de Suisse viadalon. Martial Saugy a Neue Zürcher Zeitung pénteki számában cáfolta azt is, hogy a labor igyekezett volna elleplezni az amerikai sztár svájci lebukását: "Négy vizeletmintában gyanúsan magas EPO-értéket mértünk az Armstrong által megnyert viadalon, de egyik minta sem az amerikaié volt. A teszteredményeket nem rejtegettük" - mondta. Hamilton a CBS amerikai hírtelevízió vasárnap esti "60 perc" című műsorában úgy emlékezett, Armstrong azt mondta neki, hogy a 2001-es svájci körversenyen eritropoetinnel (EPO) fennakadt a vizsgálaton, de az UCI, a Nemzetközi Kerékpáros-szövetség közbenjárására megúszta a büntetést. "Tudom, hogy korábban produkált pozitív tesztet, ezt ő mondta nekem. (...) Voltak, akik gondoskodtak róla. Nem ismerem az ügy pontos részleteit, de azt tudom, hogy Lance emberei, valamint a másik oldal, azaz a nemzetközi szövetség képviselői kidolgozták, miként lehetne ezt az ügyet eltussolni" - fogalmazott Hamilton, aki a 2004-es athéni olimpián megnyerte az egyéni időfutamot, és már akkor doppingügybe keveredett, de végül a második teszt nem igazolta a vétkességét, így megtarthatta az aranyérmet. Egy hónappal később azonban a Vuelta a Espanán újra lebukott, és akkor kétéves eltiltást kapott. 2007-ben tért vissza, ám 2009 februárjában, egy versenyen kívüli ellenőrzésen megint tiltott szert találtak szervezetében. Ezután bejelentette visszavonulását, hazája doppingellenes ügynöksége pedig nyolc évre tiltotta el.

Úszás:

Vizsgálatot indít az osztrák doppingellenes ügynökség Dinka Jukic ellen, amiért a rövid pályás Európa-bajnok úszó nem volt hajlandó vértesztet produkálni egy előre be nem jelentett ellenőrzés során. A 22 éves versenyzőnél kedden jelentek meg az ellenőrök, ám a higiéniára panaszkodva nem volt hajlandó alávetni magát a kontrollnak. Andreas Schwab, az ügynökség vezetője jelezte, azok után születik döntés minden további lépésről, hogy beérkezik az ellenőrök és az úszó jelentése. A horvát születésű Jukic rövid pályán 2008-ban 400 m vegyesen vb-harmadik és Eb-aranyérmes, valamint nagymedencében 200 m vegyesen Eb-második volt, míg 2010-ben - ugyancsak rövid pályán - 200 m pillangón nem talált legyőzőre. Ő és Markus Rogan számít az osztrákok közül éremesélyes úszónak a 2012-es londoni olimpián.

 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr532939425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása