HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 684.

2011.06.12. 11:22 Gabbá

Úszás:

Hivatalosan is újrakezdte úszókarrierjét Janet Evans, az amerikaiak négyszeres olimpiai bajnok, 39 éves klasszisa, aki Fullertonban indult újból versenyen. A kétgyermekes családanya, aki azt vette a fejébe, hogy 15 évi szünet után visszatérve kijut a jövő nyári, londoni ötkarikás játékokra, szülővárosában, a kaliforniai Fullertonban - az ő nevét viselő uszodában - indult újból versenyen. Evans 400 m gyorson 4:23.82, majd négy órával később 800 m gyorson 8:59.06 perc alatt ért célba. Ő maga elégedetten nyilatkozott bemutatkozásáról és eredményeiről, de a 2012-es olimpiára való kijutáshoz jóval több kell. Annak idején, fénykorában az 1988-as szöuli olimpián aranyat érő 4:03.85-ös világcsúccsal diadalmaskodott 400-on, míg 800-on 8:16.22 perc volt 1989-ben felállított rekordja, amely egyébként 19 éven át élt. 

Amiután én abbahagytam az úszást, rá 15 évvel csak ennyivel romlottak volna az időeredményeim, az biztos, hogy nagyon örültem volna neki. Sok sikert Evans, hogy ott legyél a londoni olimpián jövőre!

Cseh Lászlót két számban is a dobogón végzett a három versenyből álló Mare Nostrum-úszósorozat harmadik, befejező állomásán, Monacóban, ahol egy aranyat és egy bronzot nyert a nyitónapon. Az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok magyar a 200 méteres vegyes döntőjében 2:01.03 perccel nyert, jóval a londoni olimpiai részvételhez e számban előírt A szinten belüli idővel, de ennek annyiból már nem volt jelentősége, hogy a Kőbánya SC klasszisa már korábban megszerezte a kvótát a jövő nyári ötkarikás játékokra. Győzelme előtt Cseh 200 m pillangón is rajthoz állt, s a fináléban a harmadik lett 1:56.11 perccel. Előtte másodikként csapott célba a kvótát már szintén bebiztosító Biczó Bence, az ifjúsági olimpiai bajnok, aki ragyogó, 1:55.92-es teljesítménnyel érdemelte ki az ezüstérmet. Rajtuk kívül még három magyar döntős szereplője volt a monacói viadal első napjának: a trióból legjobbként Dara Eszter 100 m pillangón negyedik lett 59.73 másodperccel - 38 századdal maradva el az olimpiai kvótától. Pulai Bence 24.92 másodperces ideje az ötödik pozícióhoz volt elegendő 50 m pillangón, míg a tavalyi ifi olimpián aranyérmes Bernek Péter a hatodik helyen végzett a 100 m hát döntőjében 56.93-cal.

Kézilabda:

Görbicz Anita szerint néhány játékos nem bírta el a terhet, Ferling Bernadett és Bulath Anita úgy látta, a németek védekezése döntötte el a párharcot, Sinka László, a magyar szövetség leköszönő elnöke pedig új korszak kezdetét emlegeti, és sajnálja, hogy sokan nem az összefogásért dolgoztak, hanem a széthúzást erősítették. Reakciók a magyar nőikézilabda-válogatott németek elleni kudarca után. "Nem tudok mit mondani, szégyelljük magunkat" - mondta a mérkőzést követően a Sportklub csatornának Görbicz Anita. "A németek szó szerint agyonvertek bennünket a védekezésükkel, mi viszont puhák voltunk, úgy mentek be mellettünk, hogy hozzájuk sem értünk. A mérkőzés elején nyuszi módon támadtunk, a kapu felé se néztünk, az átlövők helyett az irányítók lőttek, noha nem nekünk kellett volna. Nagy volt a teher, egy-két játékosunk ezt még nem bírta el." Ferling Bernadett szerint a németeknek minden bejött. "Jobban védekeztek, mint mi, jobban támadtak, és a kapusuk is remek napot fogott ki." Bulath Anita úgy látta, a németek kemény védekezése volt a sikerük titka, mert az átlövéseket sikerült leblokkolniuk. "Szörnyű volt belülről átélni, és látni, hogy lassan elmegy a meccs, és hiába küzdöttünk, nem ment." Sinka László, a magyar szövetség leköszönő elnöke szerint biztos, hogy új korszak kezdődik, mivel a válogatott most lemaradt a vébéről és az olimpiáról, pedig 1993 óta minden világversenyen ott volt. "Sajnálom, hogy nem sikerült túljutni a németeken. És azt is sajnálom, hogy sokan nem az összefogásért dolgoztak, hanem a széthúzást erősítették, és zavart okoztak." Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke abban reménykedik, a sportágat nem veti vissza, hogy a nők nem lesznek ott az olimpián, és azt mondta, bízik benne, hogy a férfi csapat kijut Londonba. Herr Orsolya azt mondta, iszonyatosan fáj neki, hogy a csapat nem jutott ki a vébére, és így az olimpián sem játszhat. "Amit a kapuból éreztem, hogy a németek jönnek és jönnek, lőnek, mert a védekezésben sok labdát szereztek. Nálunk meg nem volt folyamatos a játék."

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr912977087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása