HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 709.

2011.07.07. 18:48 Gabbá

Kerékpározás:

A brit Mark Cavendish idei első sikerét aratta a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen, melynek szerdai, 5. szakaszán a norvég Thor Hushovd  ismét megőrizte az összetettben élen állónak járó sárga trikót. A Carhaix és Cap Fréhel közötti 158 km-es etapon a szigetországi sprinter tömeghajrában haladt át elsőként a célvonalon. Cavendish az előző három évben 15 szakaszgyőzelmet ünnepelhetett a Touron. A bukásokkal tarkított versenynapon némi rémületet keltett, hogy a címvédő Alberto Contador 87 km-re a céltól elesett, de látszólag nem szenvedett sérülést, s a mezőnnyel azonos idővel ért célba. Nem járt ilyen jól a szlovén Jenez Brajkovic, aki szintén érintett volt a balesetben, neki fel kellett adnia a versenyt. Csütörtökön a Dinan és Lisieux közötti 226 km-es etap vár a mezőnyre.

A mai szakaszon arattak a norvégok. A norvég Edvald Boasson Hagen nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny csütörtöki, hatodik szakaszát. A második helyen az ausztrál Matthew Harley Goss végzett, míg a harmadik, az öszetettben továbbra is az élen álló norvég Thor Hushovd lett. A címvédő, háromszoros győztes Alberto Contador továbbra is csak a középmezőnyben szerénykedik, a 34. helyen áll, hátránya 1:42 perc az éllovas mögött.

6. szakasz, Dinan-Lisieux, 226 km:
1. Edvald Boasson Hagen (norvég, Sky Procycling) 5:13:37 ó 
2. Matthew Harley Goss (ausztrál, HTC) azonos idővel
3. Thor Hushovd (norvég, Cervelo) a.i.

Az összetettben:
1. Hushovd 22:50:34 ó
2. Cadel Evans (ausztrál, BMC Racing) 1 mp hátrány
3. Frank Schleck (Leopard-Trek) 4 mp h.
    Pénteken a Le Mans és Chateauroux közötti 215 km-es etap vár a mezőnyre. 

Atlétika:

Minden idők harmadik leggyorsabb 100 méteres sprintere, a jamaicai Asafa Powell is rajthoz áll július 30-án a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon. A szervezők csütörtöki internetes sajtótájékoztatójukon jelentették be, hogy a korábbi világcsúcstartó Powell is elfogadta meghívásukat, így komoly az esélye annak, hogy Magyarországon először 10 mp-en belüli 100 métert láthassanak a nézők. A 9.72 mp-es egyéni csúccsal rendelkező Powellról sokat elárul, hogy eddig 76 alkalommal sikerült a bűvös határon belülre kerülnie, ez pedig rekord. A 28 éves vágtázó kifejezetten erős mezőnyben futhat majd a magyar fővárosban, mivel az már korábban eldőlt, hogy az olimpiai és világbajnok váltótársa, Michael Frater, illetve a váltóban szintén világbajnok, amerikai Darvis Patton is ott lesz a Puskás Ferenc Stadionban, s hozzájuk csatlakozik még a jamaicaiak kétszeres junior vb-győztese, Dexter Lee is. A legjobb magyarországi 100-as futás a britek 1992-es ötkarikás győztesének, Linford Cristie-nek a nevéhez fűződik, aki még 1987-ben ért el 10.03 mp-es időt Budapesten. Az Universiade-győztes, 28-szoros magyar bajnok Gyulai Istvánnak, a nemzetközi szövetség volt főtitkárának emléket állító, első alkalommal sorra kerülő viadalon Powell olyan kiválóságokhoz csatlakozik, mint honfitársa, a női 200 kétszeres olimpiai bajnoka, Veronica Campbell-Brown, illetve a női 400 vb-címvédője, az amerikai Sanya Richards-Ross. A Powell, Campbell-Brown és Richards-Ross hármas már önmagában garancia a magas színvonalra, de mellettük - valamint Frater és Patton mellett - eljön a Gyulai István Memorialra a diszkoszvető olimpiai bajnok litván Virgilijus Alekna, a női 100 gát vb-címvédője, a jamaicai Brigitte Foster-Hylton, illetve 2003-as vb-aranyérmese, a kanadai Perdita Felicien, valamint a többszörös paralimpiai sprinter, a dél-afrikai Oscar Pistorius. A nemzetközi sztárok mellett a legjobb magyar atlétákat is lehet majd látni: a tavalyi Eb magyar bronzérmesei, a kalapácsvető Pars Krisztián, a diszkoszvető Fazekas Róbert és a 110 gátas Kiss Dániel, illetve a 400 méteren idén már 46 mp-en belülre került, ifjúsági vb-második, mindössze 19 éves Deák Nagy Marcell, valamint a 800-as Kazi Tamás is szerepel. A versenyre a belépőket a Ticket Express hálózatán keresztül lehet megvásárolni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr943048046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása