HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 727.

2011.07.25. 18:16 Gabbá

Úszás:

Megismételte három évvel ezelőtti pekingi döntését, és ismét visszalépett a 100 méteres férfi mellúszás előfutamától az iráni Mohammad Alirezaei, aki nem akart izraeli versenyzővel együtt úszni. A hivatalos bejelentés szerint betegség miatt maradt távolt a sanghaji vizes vébé 100 méteres mellúszó számától az iráni Mohammad Alirezaei, ám ismerve múltját, feltételezhető, hogy politikai okok miatt nem indult el a viadalon. Az iráni sportolót három éve a pekingi olimpián azért nem engedték versenyezni országa politikai vezetői, mert akkor ugyancsak a 100 mell előfutamában az egyes, izraeli vetélytársa, Tom Beeri pedig a hetes pályán indult volna. Alirezaei azonban közvetlenül a rajt előtt betegségre hivatkozva visszalépett. Az eset három évvel később Sanghajban megismétlődött, vasárnap a 4. előfutamban az ötös pályára sorsolt Alirezaei ismét izraelivel, a hármas pályán rajtoló Gal Nevóval csapott volna össze, de nem jelent meg a rajtnál. "Sajnos ez a normális, de egyben őrület is" - jelentette ki Yitzak Kramer, az izraeli delegáció vezetője. "A sport nem politika, ezt el kellene választani egymástól." "Ha valóban emiatt nem indult a versenyző, akkor semmi értelme nem volt, hogy eljöjjön a világbajnokságra. A politika nem sport" - nyilatkozta a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) ügyvezető igazgatója Cornel Marculescu. Irán legutóbb a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (NOB) tiltakozott, mert sportvezetői szerint a 2012-es londoni nyári olimpiára tervezett logó nem az évszámot, hanem a Zion szót rejti, és ez nyílt cionizmusra utal. "Sajnálatos dolog, hogy a következő olimpián súlyos kihívásoknak leszünk szemtanúi, amelyek néhány ember rasszista szellemiségéből erednek" - állt a Mohammad Aliabadi elnök és Bahram Afsarzadeh főtitkár által jegyzett levélben. Irán kilátásba helyezte, ha nem történnek változtatások, bojkottálja a játékokat, és eltiltja a szerepléstől sportolóit. Az 1979-es iszlám forradalom óta iráni és izraeli sportolók semmilyen sportágban nem mérték össze tudásukat, és nem léptek pályára egymás ellen.  

Döntőben jutott, de csupán az ötödik időt úszta Michael Phelps 200 méter férfi gyorson a sanghaji világbajnokságon. Az olimpiai bajnok amerikai klasszist a középdöntős futamában a német Paul Biedermann és honfitársa, Ryan Lochte is megelőzte, az összesítésben pedig a francia Yannick Agnel és a koreai Park Tae Hwan is előtte végzett. Phelps így a kettes pályán úszik majd a döntőben.

Risztov Éva a tizenegyedik helyen végzett az 1500 méteres női gyorsúszás előfutamában, ezzel nem jutott döntőbe a sanghaji vizes vébén. Risztov elmondta, hogy hiányzott neki valaki, aki átlendítette volna a 10 km-en történt kizáráson. Risztov Évát korábban eredeti számában, a tíz kilométeres távon egy ecuadori bíró jelzése miatt kizárták a versenyből. Risztov hétfőn 1500-on sokáig az élmezőnnyel haladt, ám féltávnál nem bírta tartani a mellette rákapcsoló ausztrál iramát. Melissa Gorman volt az illető, aki miatt diszkvalifikálták a 25 éves magyart hosszútávúszásban. "Nem érzem, hogy hibáztam volna, de valahogy nem jött ki az a sok munka, amit elvégeztem. Az is tény persze, hogy két éve nem versenyeztem medencében, és nem úsztam még délelőtt 1500 métert" - nyilatkozta az úszósportba hosszútávúszóként, sok évi kihagyás után 2009-ben visszatért, normálmedencében sokszoros világ- és Európa-bajnoki érmes Risztov. "Kicsit el voltam keseredve a 10 kilométeren történt kizárásom után, és nincsenek itt azok az emberek, akik segíteni tudnának rajtam. Nem könnyű úgy versenyezni, hogy nincs itt, akinek a vállán ki tudnám sírni magam. Ez nem az én világbajnokságom, de a következő két évben szeretnék még bizonyítani."   

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr843097126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása