HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 731.

2011.07.29. 21:22 Gabbá

Úszás:

Fő számában, 200 méter mellen világbajnok lett Gyurta Dániel pénteken a sanghaji vizes világbajnokságon. Gyurta a tervezettnél jobb idővel, jó formában jutott döntőbe, ahol az utolsó harminc méteren kegyetlen hajrát kivágva legyőzte legnagyobb ellenfelét, a táv olimpiai bajnokát, a japán Kitadzsima Koszukét. Gyurta nem kezdett túl erősen, ám az első fordulónál már harmadik volt, a litván Titenis vezetett Kitadzsima előtt. A második hossz végén Gyurta a negyedik helyen állt, majd elkezdett tapadni japán riválisára, akárcsak a középfutamban, ahol csak egy tizeddel kapott ki tőle. Aztán jött a legendás hajrá, és az utolsó métereken Gyurta megelőzte a 2004-es athéni legyőzőjét. Gyurta 2:08.41 perces idővel csapott a célba, ez 22 századdal jobb volt az ezen a távon kétszeres olimpiai bajnok Kitadzsima idejénél. A harmadik a német Christian vom Lehn lett. "Ezért jöttem" - jelentette ki az úszó a futam utáni nyilatkozatában a Magyar Televíziónak. "Ez volt az első számú célom. Az utolsó ötven méteren éreztem, hogy nem szabad a legvégére hagynom a döntést, ezért is tapadtam rá Kitadzsimára. Az utolsó fordulóm nagyon jól sikerült, vagy a japánnak nagyon rosszul, ezt nem tudom, majd még vissza kell nézni. Aztán sikerült hozni azt a nagy hajrát, amit rengeteget gyakoroltam, és amiben szeretnék a világelitbe tartozni." Gyurta a 22 századmásodperces különbség nagyságára vonatkozó kérdésre azt mondta: "Tök mindegy, hogy egy századdal nyerek, vagy öt méterrel, az eredmény ugyanaz. Hosszú idő kell még feldolgozni ezt az eredményt, elvégre gyerekkorom óta, egész életemben erre készülök." Gyurta a negyedik magyar érmet szerezte a vébén, az első három mind bronz volt. Edzője, Széles Sándor elárulta, miért értékesebb ez a győzelem minden korábbinál: "Rómában nem volt ott Kitadzsima, a négyszeres olimpiai és háromszoros világbajnok most itt volt, ezért még értékesebb a győzelem. Amúgy meg kérdem: ki verte meg a japánt világversenyen utoljára, ráadásul így? Nagyon nagy dolog Dani címvédése. Én egy picit erősnek éreztem a kezdést, de mennie kellett Kitadzsimával, miközben tény, hogy korábban ennyire gyorsan még egyszer sem kezdett Dani, s később is kontroll alatt tartotta a versenyt. Azt írtam fel neki a döntő előtt egy cetlire, nagyon jó formában vagy, egy óriási második száz és egy több fokozatú fergeteges hajrá kell. Ez történt". Kiss László szövetségi kapitány a hajrát méltatta: "Nagyon örülök, hogy Dani megőrizte világbajnoki elsőségét, fantasztikus tettet hajtott végre. A döntőben úgy csinálta, ahogy kell: 197 méternél vezetett először, a legjobbkor."

Takács Krisztián több kilencedik hely átkát készült megtörni az ötven gyors középdöntőjében. A terv sikerült neki: két brazil, Fratus és Cielo Filho mögött harmadik lett, a 21.97 másodperces idő pedig döntőt ért. Magyar gyorsúszó még sosem jutott döntőbe ezen a távon, Takács tehát kétszeresen is átkot tört. A 25 éves úszó holtversenyben a negyedik helyen került a szombati  döntőbe, és teljesítette az olimpiai indulási szintet. "Lassan felnövök a nagyokhoz: Alan Bernard-t délelőtt is vertem, és a döntőbe sem csak éppen becsússzantam" - mondta Takács. A 65 századmásodperces reakcióidővel a legjobb rajtot produkáló magyar elárulta: "Az elmúlt pár hónapban rengeteget gyakoroltam, mert korábban gyengécske startjaim voltak."

Női 800 gyorson is lesz magyar döntős, Kapás Boglárka az ötödik legjobb időt úszva jutott tovább, ugyanez sajnos nem sikerült Risztov Évának, aki a 12. lett.

Ifjúsági Olimpia:

Tizenhárom érmet, köztük öt aranyat szereztek a magyar sportolók a tizenegyedik alkalommal megrendezett nyári európai ifjúsági olimpiai fesztiválon (EYOF), a törökországi Trabzonban. A Magyar Olimpiai Bizottság pénteki tájékoztatása szerint az első helyek az úszó Sebestyén Dalma (200 m vegyes, 200 m pillangó) és Kiss Nikoletta (800 m gyors), a 84,41 m-rel ifjúsági világcsúcsot elért kalapácsvető Pásztor Bence és a tornász Makra Noémi (felemás korlát) nevéhez fűződtek. Ezen kívül még három ezüstöt és öt bronzot gyűjtött a magyar delegáció. A 14-18 éves korosztály számára rendezett eseményen - amelyen 49 ország képviselői mérték össze erejüket - atlétikában, cselgáncsban, tornában és úszásban indultak a magyarok.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr213110626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása