HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 733.

2011.07.31. 17:58 Gabbá

Úszás:

Az Európa-bajnok Cseh László, a világbajnoki címvédő Hosszú Katinka és az Eb-bronzérmes Jakabos Zsuzsanna sem jutott be a döntőbe 400 vegyesen a sanghaji úszóvébén, egyedül Verrasztó Dávid vette a sikerrel a délelőtti selejtezőt. Kis Gergő második bronzérmét szerezte a sanghaji világbajnokságon, miután 1500 méteres gyorsúszásban a harmadik helyen végzett. A számot a kínai Szun Jang nyerte, aki 14:34.14 perces új világcsúcsot úszott. Az amerikai Ryan Lochte hatalmas fölénnyel nyerte a 400 méteres vegyes úszást a sanghaji világbajnokságon, Verrasztó Dávid hatodik lett.

Éles hangú nyilatkozatokat adott Kis Gergő, miután a 800 méteres gyorsúszást követően 1500 gyorson is bronzérmet szerzett a sanghaji világbajnokságon. A versenyző szerint ő és az edzője meg volt alázva és félre volt lökve a vb előtt, elmondta, hogy az első bronzérmét többen is fanyalogva fogadták, a négyszáz vegyes gyengébb magyar eredményeihez pedig annyit fűzött hozzá: "aki másnak vermet ás, maga esik bele". "Amikor idejöttem, arról álmodoztam, hogy de jó lenne 15 perc alatt úszni, mivel ez még egy magyarnak sem sikerült. Ezt a határt a két nap alatt kétszer is sikerült áttörnöm" - mondta a Magyar Televíziónak. "A kanadai Cochrane 1,2 másodperccel úszott jobbat, ha ott vagyok a mellette lévő pályán, kicsit előbb kapcsolva talán nagyobb meccset tudtunk volna vívni az ezüstéremét, de elégedett vagyok ezzel a bronzzal." Kis hozzátette, külön örül annak, hogy olimpiai számban sikerült dobogóra állnia. "Amikor 800 méteren lettem harmadik, kaptam utána hideget-meleget, hogy 'gratulálunk, de ez nem olimpiai versenyszám'. Remélem, most megmutattam ezeknek az embereknek is!" Arra a riporteri kérdésre, hogy miért nem hagyja el az olimpián a 400 vegyest az 1500 gyors javára, Kis így válaszolt: "Elnéztem a 400 vegyes reggeli mezőnyét, és nagyképűség nélkül azt mondhatom, ez egy ifjúsági Európa-bajnokságnak megfelelő előfutam volt. Egy mondatot mondanék csak ehhez: aki másnak vermet ás, maga esik bele." Kis valószínűleg arra utalhatott, hogy ő nem indulhatott el 400 vegyesen a világbajnokságon, mert a szakvezetés Cseh Lászlót és Verrasztó Dávidot favorizálta. Kis az MTI-nek adott nyilatkozatában szintén éles hangú üzenetet fogalmazott meg. "Sok mindenben kell még fejlődnöm, taktikában is, a fordulóim meg egyenesen katasztrofálisak. Viszont a harmadik hely azért nagy szó, mert odahaza egyenesen meg voltunk alázva, félrelökve az edzőmmel együtt, ez a mostani újabb világbajnoki bronz figyelmeztetés is, hogy mi így is felkészültünk, és most két éremmel mehetek haza."Kis a tavalyi, budapesti Európa-bajnokság után kisebb válságba került, miután nem indulhatott el a döntőben 400 vegyesen. Ott ugyanis a szabályok értelmében csak két magyar úszhatott, ám mert - a későbbi Eb-győztes - Cseh László és Verrasztó Dávid egy előfutamba került, Kis és Verrasztó nem tudott közvetlenül megmérkőzni egymással a második magyar döntős helyért. Kis megnyerte a futamát, a következő selejtezőben viszont Verrasztó rutinosan rátapadt Csehre, és három századdal jobb időt úszva lett második, kiszorítva Kist a fináléból.

Labdarúgás:

Az majd csak bő három év múlva derül ki, hogy a magyar szurkolók áldani vagy átkozni fogják Ronaldót, aki a D csoportba sorsolta a labdarúgó-válogatottat a 2014-es brazíliai világbajnokság selejtezőjén. Hollandia, Románia, Törökország, Észtország és Andorra közül kellene legalább négyet megelőzni ahhoz, hogy a csapat - 28 évvel a mexikói részvétel után ismét - ott legyen a vb-n. Miután kiderült, hogy a magyar labdarúgó-válogatott Hollandiával, Törökországgal, Romániával, Észtországgal és Andorrával került egy világbajnoki selejtezőcsoportba, Egervári Sándor szövetségi kapitány a 2014-es brazíliai esemény helyszínén azt mondta, hogy nem ilyen sorsolásról álmodott, de rosszabb csoportba is kerülhetett volna a csapata. A szakember szerint van esély a második hely megszerzésére.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr463114733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása