HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 777.

2011.09.13. 19:41 Gabbá

Kerékpározás:

Egy amerikai kerékpáros azt állítja, hogy 2007-ben tőle vásárolt eritropoetint (EPO) Jeannie Longo olimpia bajnok francia kerékpáros férje. A kolumbiai felmenőkkel rendelkező Joe Papp azt nyilatkozta a L'Equipe című francia lapnak, hogy Patrice Ciprelli az EPO átvételekor utalt arra, hogy feleségének lesz, ám nevet nem említett. Longót - aki készül a jövő heti koppenhágai vb-re - kétéves eltiltás fenyegeti, mivel három alkalommal is elmulasztotta közölni, hogy hol tartózkodik, így a doppingellenőrök nem találták meg. Az első ob-ját még 1979-ben, az 59.-ket pedig idén júniusban megnyerő, 52 esztendős Longo összesen 14 olimpiai és világbajnoki aranyérmet gyűjtött eddigi pályafutása során. Legnagyobb sikerét 1996-ban, az atlantai játékokon elért első helyével aratta. 

Búvárúszás:

A Balázs Péter, László Dezső kettős aranyérmet szerzett az úgynevezett MONK-versenyszámban a berlini tájékozódási búvárúszó-világbajnokságon. Balázs Péter - a csillag versenyszámban - egyéniben is első lett. Bognár Bernadett és Hatházi Katalin a MONK-versenyszámban negyedik lett.  A szintén Berlinben zajló junior Európa-bajnokságon Gurisatti Lilla a csillag versenyszámban aranyérmes lett, Berekméri Dóra pedig harmadik helyezést ért el. 

Öttusa:

A Kovács Sarolta, gyenesei Leila, Tóth Adrienn összeállítású magyar csapat kedden aranyérmet szerzett a nők váltóversenyében a moszkvai öttusa- világbajnokságon. A magyarok két pont előnnyel várhatták a lövészettel kombinált futást, így Kovács Sarolta és a csehek első embere egyszerre rajtolhatott, őket három mp múlva követte a brit csapatból Katy Burke. Az egyéniben második Kovács kiválóan futott és két kör után 14 mp előnnyel adta át a váltást Gyenesei Leilának, aki tartotta a távolságot üldözőivel szemben. Burke nem remekelt, viszont vészesen közeledni látszott a német csapat, amelynek második tagja, Eva Trautmann feljött a második helyre. A befutó Tóth Adrienn az első sorozatban többet is hibázott, a németek utolsó versenyzője, az olimpiai bajnok Lena Schöneborn viszont jól célzott, s 10 mp-re csökkentette a különbséget. Az Eb-ezüstérmes Tóth a második sorozatban pontosabban lőtt, Schöneborn keze ugyanakkor megremegett, így 27 mp-re nőtt a magyar csapat előnye. Amikor Tóth a csarnokon kívüli szakasz után ismét befutott az Olimpijszkijbe, már látszott, hogy a német nem éri utol. "A németekkel szemben legalább másfél perces előny az, ami elég szokott lenni, most csak 40 mp volt" - mondta Tóth Adrienn. "A lövészet első sorozatánál is azért izgultam, mert 20 mp körüli volt az előnyöm. Bevillant, hogy az Eb-n 28 mp-em volt, s Schöneborn leelőzött. A második körben már jobban céloztam, ő hibázott, én még futásban kiadtam magamból mindent." "A kombinált számon múlott a siker" - nyilatkozott az egyéniben ezüstérmes Kovács Sarolta. "A vívásban jó lett volna nagyobb előnyt szerezni a németekkel szemben, velük számoltunk az első pillanattól kezdve, ők a nagy ellenfelek. Remélem még vár ránk sok-sok hasonló győzelem." "A 40 mp nagyon karcsú előnynek számít a németekkel szemben, de most nem tudták behozni - mondta Gyenesei Leila. - Voltak mélypontok a nap során, de a győzelemnél nem ezzel foglalkozik az ember. Három éve is nyertünk vb-t, de akkor az év csapata szavazáson nem volt esélyünk, mert olimpiai esztendő volt. Idén viszont szeretnénk nyerni, a vb-arany és -ezüst mellett ott van a két Eb-arany váltóban és a hagyományos csapatversenyben." Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány szerint a három versenyző végig csapatként küzdött: "Nagyon izgalmas versenyt láttunk, hihetetlenül szoros rajttal az utolsó számban. Sokesélyes volt a váltó, de a lányok visszavertek minden támadást, előbb az angolokét, majd a németekét. Ez egy nagyon fiatal csapat, amely már bizonyított, még sok lehetőség van benne." A magyar női együttes tehát a hagyományos csapatversenyben szerzett ezüstérem után ezúttal a dobogó legfelső fokára állhatott fel, egyben visszavágott a németeknek. A magyarok egy arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel állnak a vb szerdai zárónapja előtt. 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr833225079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása