HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 780.

2011.09.16. 22:05 Gabbá

Síugrás - Autóversenyzés:

Összetörte autóját egy sebességi rekordkísérlet alkalmával Adam Malysz, a lengyelek tavaly visszavonult síugró világbajnoka. A 33 éves, háromszoros Világkupa-győztes sportember sikeresen megdöntötte a Zagan melletti versenypálya 176 km/órás csúcsát, s amikor 180-nal száguldott kocsija felborult, és a tetején állt meg. A háromszoros olimpiai ezüstérmes Malysz - aki idén váltott át autóversenyzésre - sértetlenül mászott ki a roncsból. 

Olimpia, London 2012:

A jövő évi londoni olimpián az eddig megszokott Hungary felirat helyett a Magyarország szerepel majd a magyar sportolók öltözékén. Az AP hírügynökség Molnár Zoltánt, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárát idézi, aki azt mondta, a vezetők már látták az új szerelést, amelyet nemsokára a nagyközönségnek is bemutatnak. Molnár szerint a szurkolók kérésére változik meg a felirat, ami egyébként nem egyedülálló, a hokiválogatott mezén például már a 2009-es, A csoportos vébén is Magyarország szerepelt. Az AP híre azt is megemlíti, hogy Magyarországon áprilisban új alkotmányt fogadtak el, amelyben az ország hivatalos neve Magyar Köztársaság helyett már Magyarország.

Vízilabda:

Kemény Dénes szerint megint csak ígéretekig jut a vízilabda szabálymódosításainál az európai szövetség (LEN). A férfiválogatott szövetségi kapitánya a Sport TV Mai helyzet című műsorában beszélt az általa irányított világválogatott gálameccséről és a sportágat érintő szabálymódosítások lehetőségeiről. A találkozón többek között a Varga testvérekkel, Dénessel és Dániellel felálló csapat 10-7-re győzött a francia nemzeti válogatottal szemben. Az eredeti tervek szerint kísérleti szabályok szerint játszották volna az összecsapást, ami a 2013-as módosítások előtt egy kiváló próba lehetett volna. Ehhez azonban a LEN nem járult hozzá. Kemény Dénes leszögezte, nem szereti feltétlenül a nagy reformokat, de ilyen mérkőzésekre a sportág érdekében feltétlenül szükség lenne. "Rövidebb pálya, kisebb labda, kevesebb mezőnyjátékos és a kiállított játékos csak addig hiányzik, amíg leér a sarokba és vissza. Ez 5-6 másodperc, tehát gyorsított volna a játékot" - értékelt a kapitány. "Nem lenne továbbá szabaddobás, tehát egyszerű fault, hanem minden szabálytalanság, ami súlyos, kiállítást von maga után, és minden szabálytalanság, mikor a játékos úgy fogja meg a másikat, hogy annak nincs a kezében labda. Tehát kénytelen lenne mindenki mindkét kezét a vízből kiemelve védekezni az egész pályán és a kapu előtt is. Azaz a lábat, lábtempót használva, az ügyesek tudnának védekezni, az ügyetlenekről lőnék a gólokat. Nem lenne agyonverve a támadás. A személyi hibák számát pedig így háromról ötre lehetne emelni." Kemény Dénes szerint minden országban ki kellene nevezni egy sorozatot, ahol 20-30 mérkőzést kísérleti szabályokkal rendeznek, azokat pedig videóról ki lehet elemezni. A kapitány szerint ígéretek vannak, de konkrét lépések azóta sem történtek az ügyben, és ez korábban sem volt másképp. "2005-ben volt utoljára változtatás, abban az évben júliusban volt a döntési kongresszus, de előtte május-júniusban zajlottak a világliga meccsek, ahol 4-5 napig 5-6 csapat volt együtt. Jeleztük, hogy mi egyéni edzések helyett hajlandóak vagyunk 20 perces edzőmeccseket játszani a kísérleti szabályokkal, hogy kiderüljön, hogy néz majd ez ki, de ezt megtiltották" - elevenítette fel a hat évvel ezelőtt történteket Kemény Dénes, majd megindokolta, hogy a LEN miért nem kísérletezik. "Véleményem szerint attól félnek, hogy nem születik meg a gyermek, akire kilenc hónapja várnak."

 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr913232856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása