HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 806.

2011.10.12. 18:29 Gabbá

Dopping:

Ausztráliában az elmúlt fél évtizedet tekintve a 2010/11-es doppingmérleg jelenti a mélypontot: ez időszakban 42 sportoló bukott meg az ellenőrzéseken. A kontinensnyi ország nemzeti doppingellenes szervezete, az ASADA szerdai közleménye szerint 7090 vizsgálatból lett ilyen magas a pozitív esetek száma. A tiltott szer használatán rajtavesztettek csaknem fele a serkentők közé tartozó methylhexaneamint használta, amely a hivatalos verzió szerint táplálék-kiegészítők alkotóelemeként kerülhetett be szervezetükbe, de változatlanul népszerűek az anabolikus szteroidok és a cannabisszármazékok is. A 42 lebukottból tíz testépítő, s heten-heten szolgáltattak pozitív mintát a kerékpárosok és rögbisek közül. A listán három atléta is szerepel, további olimpiai sportágak közül pedig egy-egy esettel érintett a kézilabda, a gyeplabda, a kajak-kenu és a vízilabda. 

Kerékpározás:

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) doppingügyekben illetékes ügyésze szerdán 12 év eltiltás kiszabását javasolta Riccardo Ricco kerékpáros ellen. A 28 éves bringás idén februárban saját lecsapolt vérét adta be magának. Azért bukott le, mert rosszul lett, ugyanis - mint kiderült - helytelenül tárolta a tasakokat. Később sokáig tagadta a vádakat, vírusos megbetegedésre hivatkozott, ám végül bevallotta tettét. Mivel a 2008-as Tour de France-on egyszer már fennakadt az ellenőrzésen - akkor 20 hónapos eltiltást kapott -, így visszaesőként a CONI most 12 évre tiltaná el, ami az ő esetében a pályafutásának végét jelentené. Ricco ügyében az olasz rendőrség is nyomoz, s a helyi törvények szerint akár hároméves börtönbüntetésre is ítélhetik, ha bebizonyosodik a bűnössége. 

Kajak-kenu:

A doppingügyben érintett versenyző jogi képviselője arról tájékoztatta a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget (MKKSZ), hogy a sportoló vitatja a doppingvétség elkövetését, és kéri a B minta analízisét. A szervezet szeptember végén hozta nyilvánosságra, hogy a Magyar Antidopping Csoport (MACS) tájékoztatása szerint a sportág egyik felnőtt versenyzője pozitív vizeletmintát produkált egy tavaszi ellenőrzés során. "Az érintett sportoló idén egyetlen jelentős világversenyen, így természetesen a szegedi világbajnokságon sem szerepelt a magyar válogatottban" - közölte akkor az MKKSZ, amely a jogszabályi előírásoknak megfelelően már felfüggesztette a sportoló versenyzési engedélyét, és az intézkedés a doppingeljárás végéig mindenképpen érvényben marad. A szerdai közlemény szerint a személyiségi jogok védelme miatt a versenyző jogi képviselőjének kérésére a sportolót nem áll módjukban megnevezni.

  

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr263298026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása