HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 830.

2011.11.05. 17:50 Gabbá

Úszás:

Kicsit elmaradt saját várakozásaitól, ám nem elégedetlen teljesítményével az ötszörös olimpiai bajnok Ian Thorpe, aki öt év kihagyás után a szingapúri rövidpályás úszó Világkupa-versenyen tért vissza. Száz méter vegyesen hetedik, száz pillangón pedig a tizenegyedik lett. "Előzetesen is azt gondoltam, hogy meg fogom szenvedni ezt a versenyt, és aki esetleg másra számított, az nincs tisztában azzal, hogy milyen összetett sportág is az úszás valójában" - mondta szombat délelőtt az ausztrál versenyző, miután nem jutott döntőbe 100 pillangón. "Kicsit csalódott vagyok, mert nem ment igazán jól ma, az időeredményemmel és sok más dologgal sem vagyok megelégedve. A versenyzés az igazán kemény számomra, mert az edzések nem okoznak problémát, mindent könnyedén megcsinálok, amit kérnek tőlem, ám a versenyekbe bele kell rázódni, és ahhoz idő kell." Az elsősorban gyorsúszó Thorpe a szombati elődöntőben a harmadik lett pillangón, 54.09 mp-es eredménye azonban a döntőhöz nem volt elég. Pénteken 56.33 mp-cel lett hetedik vegyesen. "Most volt alkalmam lemérni, hogy hol is tartok valójában, ahhoz képest, ahogy edzéseken érzem magam, és összességében azért elégedett vagyok a fejlődésemmel" - nyilatkozta a visszatérését februárban bejelentő Thorpe. "Már akkor mondtam, amikor a visszatérést még csak tervezgettem, hogy akár három évre is szükség lehet ahhoz, hogy olyan formában legyek, mint régen. Lehet, hogy kell is majd annyi, persze azon vagyok, hogy ez ne tartson ilyen sokáig." A februári bejelentése óta tíz kilót leadott, tizenegyszeres világbajnok a folytatásban részt vesz a jövő heti pekingi és a tokiói Vk-versenyeken is. Visszavonulásának 2006 novemberében történt bejelentése meglepetésként hatott az úszósportban, fél évvel később ugyanis éppen Melbourne-ben rendezték a vb-t. A verseny alatt a L'Equipe című francia újság megszellőztette, hogy 2006 májusában, edzés közben túl magas tesztoszteron- és növekedésihormon-szintet mértek nála, ez lehetett a hirtelen visszavonulás oka. Az úszó tagadott, később pedig tisztázták is a doppingvádak alól. 

Súlyemelés:

A jövőben csak a következő nyári olimpiától tiltja el a doppingoló versenyzőket a súlyemelők világszövetsége, így Londonba Gyurkovics Ferenc is kijuthat. A nemzetközi fejleményeket figyelembe véve változtatott eddigi elutasító álláspontján a súlyemelők világszövetsége. Az Aján Tamás elnök irányította IWF elnöksége a szombaton kezdődött franciaországi vb színhelyén úgy döntött, hogy a jövőben nem az összes, csak a következő nyári olimpiától tiltja el azt az emelőt, aki ötkarikás játékokon bukik meg doppinggal. A döntés értelmében adott esetben Gyurkovics Ferenc is kijuthat a 2012-es londoni olimpiára. A magyar versenyzőt doppingvétségért megfosztották 2004-es olimpiai ezüstérmétől, és el is tiltották. Bár kétéves büntetése letelt, az IWF még az athéni játékok előtt hozott határozata értelmében nem lehetett ott a 2008-as pekingi olimpián, sőt, egészen mostanáig úgy festett, hogy a londonin sem indulhat. A pécsiek 105 kg-os versenyzője szerepel a Párizs közelében, Disneylandben zajló világbajnokságon, ahol bizonyíthatja, hogy a magyar súlyemelésnek ott a helye az olimpián. A magyar férficsapatnak egyetlen lehetősége maradt egy londoni kvóta kiharcolására, a jövő tavaszi Európa-bajnokság. Ha ott megszerzi a részvételi jogosultságot, az MSSZ dönt, hogy ki képviselheti a válogatottak közül Magyarországot jövő nyáron a brit fővárosban. A CAS, a nemzetközi Sportdöntőbíróság októberben érvénytelenítette a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) 2008-ban, közvetlenül a pekingi versenyek előtt elfogadott határozatát, amely azt mondta ki: az a doppingért elmarasztalt sportoló, aki az illegális segítség igénybe vétele miatt félévnél hosszabb időtartamú büntetést kap, nem vehet részt a következő olimpián. A CAS alapérve az volt, nem bűnhődhet az illető sportoló kétszer is ugyanazért a vétségért. A NOB tudomásul vette a Sportdöntőbíróság verdiktjét, s most ennek tükrében lépett az IWF is.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr73356414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása