HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 890.

2012.01.04. 16:41 Gabbá

Gyorskorcsolya:

Sajtóértesülés szerint nem indul a hétvégi, budapesti gyorskorcsolya Európa-bajnokságon Ivan Szkobrev, a férfi verseny orosz címvédője. A holland Algemeen Dagblad című lap kedden arról számolt be, hogy a 28 éves világ- és Európa-bajnok versenyző vállsérüléssel bajlódik és ezért nem lép jégre a kontinenstornán. "Számunkra fontosabb a hazai, moszkvai világbajnokság. Addigra szeretnénk, ha Ivan teljesen rendbe jönne" - mondta az edzője, Koszta Poltavec. Az összetett vb-re február 18-19-én kerül sor az orosz fővárosban. Az olaszországi Collalbóban aratott tavalyi sikere után Szkobrev kijelentette, hogy szabadtéren nem kíván többet versenyezni. A szezon kezdetekor ezt megismételte, és azt mondta: a felújított Városligeti Műjégpályán sem kíván jégre lépni. Az orosz szövetség ennek ellenére nevezte a pénteken kezdődő és vasárnapig tartó budapesti Eb-re. 

Jégkorong: 

Hatalmas hajrával legyűrte a házigazda Norvégiát Tromsőben a magyar U18-as női hokiválogatott, ezzel már az utolsó forduló előtt megnyerte a divízió I-es vébét. Az utolsó harmadot 3-0-al behúzó csapat az A csoportba, a világ legjobb nyolc együttese közé került. Rendes játékidőben aratott győzelem kellett a magyar válogatottnak a biztos feljutás kiharcolásához a divízió I-es vébén. A csapat háromszor is vezetett Norvégia ellen, a házigazda kétszer egyenlíteni tudott, de többször nem. A mérkőzés rendkívül szoros volt, az utolsó harmadra 2-2-vel fordultak a csapatok. A záró játékrész felénél az addigi két magyar gólt jegyző Gasparics Fanni gólpasszt adott Kiss Andreának, így Gömöri Csaba tanítványai rendkívül közel kerültek az A csoportos vb-szerepléshez, majd véghez is vitték a bravúrt: Gasparics újabb gólpasszt adott, ezúttal Huszák Alexandrának, végül pedig Kiss-Simon Franciska használta ki, hogy a norvégok levitték a kapust (5-2). Bár Ausztria és Japán pontszámban beérhetné a magyarokat, az egymás elleni eredmények alapján már biztos a divízió I-es vb-győzelem, amely A csoportos feljutást ér. A világ élvonalában olyan hokihatalmak szerepelnek, mint Kanada, az Egyesült Államok, Oroszország, Svédország, Finnország, Csehország, Németország és Svájc. Ilyen elit társaságba magyar női válogatott még soha nem került. 

Úszás: 

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) fegyelmi bizottsága kilenc hónapra eltiltotta az "úszással kapcsolatos sporttevékenységtől" Verrasztó dávidot, de a büntetést két évre felfüggesztette, így a versenyző ott lehet az olimpián. A határozat azt is tartalmazza, hogy ha Verrasztó külföldi edzőtáborba akar menni, akkor 500 ezer forintot be kell fizetnie a szövetség kasszájába. A 23 éves úszó a lengyelországi Szczecinben rendezett decemberi rövidpályás Európa-bajnokság zárónapján megütötte Gyurta Gergelyt. A testület szerdán nyilvánosan ismertette döntését a MÚSZ Komjádi uszodai tanácstermében, ahol jelentős médiaérdeklődés mellett, a fegyelmi eljárás alá vont úszó és több versenyzőtárs jelenlétében hangzott el a hivatalos verdikt, amely szerint Verrasztó csak akkor vehet részt az év eleji külföldi edzőtáborozáson, ha befizet fél millió forintot. A határozat nem jogerős, a Jövő SC versenyzője 15 napon belül fellebbezhet. A rövid pályán Európa-bajnok Verasztó Dávid a határozathozatal ismertetése után jelezte: nem kíván semmit sem mondani. Szabó Tünde, a MÚSZ főtitkára szerint súlyos büntetés született: "A háromnegyed év akkor is jelentős, ha két esztendei próbaidőre felfüggesztve kapta Dávid. Az ítélet preventív, vagyis nevelő hatású, és remélem, ezzel le is zárult az eset, a felek egymás között rendezték az ügyet."   A fegyelmi tanács indoklása szerint a decemberi, lengyelországi rövidpályás Európa-bajnokságon Verrasztó Dávid a nem hivatalos záróbanketten megütötte versenyzőtársát, Gyurta Gergelyt. Utóbb a felek az esetet megbeszélték, kezet fogtak, és Verrasztó Dávid bocsánatkérését Gyurta Gergely elfogadta.  A testület úgy foglalt állást, hogy Verrasztó sportemberhez méltatlan magatartást tanúsított, viselkedésével a MÚSZ érdekeit is megsértette. A testület enyhítő körülményként értékelte a versenyző megbánását, továbbá hogy elismerte felelősségét, és elnézést kért. Súlyosbító tényezőnek tekintette ugyanakkor, hogy Verrasztó Dávid már korábban is kifogásolható módon viselkedett, a 2010-es margitszigeti Eb-n például célba érkezés után kimutatott a közönségnek. Verrasztó az Eb záróbankettjén vetkőzött ki magából, állítólag azért, mert Gyurta gratuláló sms-t küldött a barátnőjének, a szintén válogatott Joó Sárának. A Blikk információja szerint Verrasztó az egyik közbeavatkozni próbáló edzőt, Virth Balázst is megütötte, a szakember azonban ezt később cáfolta. Az esetnél Verrasztó lába is megsérült, a Jövő SC ügyeit közelről ismerő források szerint azért, mert a versenyző dühében belerúgott a falba. Verrasztó így hiába utazott ki Atlantába az Egyesült Államok-Európa úszóversenyre, ott nem tudott rajthoz állni.  Verrasztó a rövid pályán szerzett Eb-aranya (2010 - 400 m vegyes) mellett 50 méteres medencében a legjobb eredményét a budapesti Eb-n érte el, ahol 400 m vegyesen második lett Cseh László mögött. 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr213519520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása