HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 946.

2012.02.29. 18:38 Gabbá

Hegymászás:

Klein Dávid hegymászó szólóban, a magyar hegymászás történetében először oxigénpalack nélkül készül feljutni a Föld legmagasabb pontjára, a Mount Everestre (Csomolungma). A tavasszal induló Magyar Everest-expedíció a hegy északi oldalán, a tibeti normál úton indul, amelyet britek tártak fel az 1920-as években.  Az expedíció március 28-án indul Budapestről. A magashegyi táborok kiépítése után a tervek szerint május 15. és 25. között kerül sor a csúcs meghódítására. Klein az alaptábor felett egyedül mászva akar eljutni a Mount Everest csúcsára. Az alaptábor vezetője, Török Edina rádión követi a hegymászó mozgását - tájékoztatták az expedíció szervezői közleményben az MTI-t. Klein az azóta hegymászóbalesetben elhunyt mászótársával, Várkonyi Lászlóval többször próbálkozott a Csomolungma megmászásával. 2007 májusában 8650 méterre jutottak palack nélkül ugyanezen az útvonalon. Klein legutóbb 2011-ben készült nagyszabású kísérletre, akkori célja a Mount Everest szomszédságában lévő, 8013 méter magas Sisapangma volt, amelyet szintén oxigénpalack használata nélkül akart elérni. Az expedíció azonban meghiúsult a mostoha időjárás és egyéb kedvezőtlen körülmények miatt. Az Everest csúcsát eddig három magyar hegymászó érte el, de mindannyian használtak palackozott oxigént. A hegyet mintegy hatezer alkalommal mászták meg, de összesen alig 160 alkalommal sikerült a hegymászóknak a nemzetközi hegymászószövetség fogalmai szerint tisztán, tehát oxigénpalack segítsége nélkül elérniük a csúcsot. 

2012 Londoni Olimpia:

a brit királyi pár, II. Erzsébet és férje. Fülöp edinburgh-i herceg nyitja meg a londoni nyári játékokat - jelentette be hivatalosan a Buckingham-palota egyik szóvivője szerdán. Az uralkodó pár személyesen lesz jelen a 80 ezer néző befogadására alkalmas Olimpiai Stadionban a július 27-i ünnepségen, amelyet az előrejelzések szerint legalább egymilliárd ember követ majd nyomon világszerte a televíziós közvetítések jóvoltából. Ugyancsak II. Erzsébet és férje indítja útjára az augusztus 29-én rajtoló paralimpiai versenyeket is. A hatvan éve trónon lévő királynőnek nem ez lesz az első ilyen fellépése: az 1976-os olimpiát a kanadai Montrealban mint a brit Nemzetközösség feje szintén ő nyitotta meg, s ugyanezt tette az ő nevében Fülöp herceg Ausztráliában, az 1956-os, melbourne-i játékok esetében. Az 1948-as ötkarikás játékokat - az 1908 utáni második olyan nyári olimpiát, amelynek ugyancsak London volt a házigazdája - II. Erzsébet apja, VI. György király nyitotta meg. 

Atlétika:

Sebastian Coe, a londoni olimpia szervező bizottságának (LOCOG) vezetője szerint Usain Bolt akár 9,4 mp-es időre is képes lehet 100 méteren a játékokon. A britek kétszeres olimpiai bajnok középtávfutója úgy véli, hogy a 100 és a 200 méteren is címvédő és világcsúcstartó jamaicai sprinternek olyan képességei vannak, melyekkel a fizikai törvényeit is meghazudtolhatja. Emellett azért sem tartja lehetetlennek a 9.4 mp-es eredmény elérését, mert korábban több más számban is születtek már olyan rekordok, melyekre a tudósok korábban azt mondták, elérhetetlenek. "Volt idő, amikor tudósok azt hangoztatták, hogy 4 perces mérföldet lehetetlenség futni, mint ahogy régen olyat is hallottam szakemberektől, hogy nem érhet el senki 1:43 percnél sokkal jobb 800 métert" - nyilatkozta Coe, aki 1:41.73 perccel 16 éven át tartotta a 800 világcsúcsát. - "Most pedig ott tartunk, hogy ez utóbbi számban a kenyai David Rudisha szerintem 1:41-nél is lényegesen gyorsabb tud majd lenni. Én komolyan hiszek abban, hogy Bolt elérheti ezt az eredményt. Coe szerint Bolt honfitársa, a világbajnok Yohann Blake is képes lehet nagy időre, de az amerikai Tyson Gayt sem lehet figyelmen kívül hagyni az esélylatolgatásoknál. "Az én megítélésem szerint Bolt gyorsabb náluk, de nagyon kiélezett csatát várok 100-on és 200-on is az olimpián." Bolt 2009 óta 9.58 mp-cel tartja a 100 méteres síkfutás világcsúcsát, ugyanakkor az elmúlt két évben nem rukkolt elő olyan teljesítménnyel, mint 2008-ban vagy 2009-ben.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr964226440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása