HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 990.

2012.04.13. 22:14 Gabbá

Kajak-kenu:

Dusev-Janics Natasa négy hónapos portugáliai edzőtáborozáson van túl, ahol a barátnője is segítette nevelni szeptemberben született kislányát. Olimpiai bajnok kajakosunk kirobbanó formában van, de a gyorsaságán még szeretne javítani. Dusev-Janics Natasa először edzőtáborozott hosszabb ideig anyaként, olimpiai bajnok kajakosunk négy hónapig volt kint Portugáliában, szombaton érkezett haza. "Sajnos már a télen kiderült, hogy derékfájdalmai miatt anyukám nem tud folyamatosan segíteni nekem a gyereknevelésben, de a szövetségnek köszönhetően kiköltözhettem Portugáliába egy barátnőmmel, aki viszont sok terhet levesz a vállamról. A kislányomon kívül ráadásul van két nevelt fiam is, a nagyobbik szintén sokat segít, így nyugodtan tudok edzeni" - mondta az [origo] kérdésére Janics. A harmincéves kajakos, akinek tavaly szeptemberben született meg a kislánya, szemlátomást kiváló formában van, nincs rajta felesleg, és rendkívül szálkás lett az izomzata. "Nem érzem magam fáradhatatlannak, nálam nincs az, amit sokan hangoztatnak, hogy ha valaki anya lesz, akkor megkettőződik az ereje. Viszont az tény, hogy jól mennek az edzések, 110-120 kilót nyomok fekve." Janicsnak az úszás is egyre jobban megy, elmondta, hogy egy magaslati edzőtáborban voltak a német válogatottal, amelynek egyik tagja, a 200 és 400 gyorson is világbajnok Paul Biedermann az elutazáskor ottfelejtette az úszószemüvegét, kajakosunk pedig lecsapott rá. "Remélem nem jön vissza érte, mert azóta nagyon jól megy az úszás, 100 gyorson 1 perc 11 másodpercet repesztettem." Janics szerint a hajóban a gyorsaságán viszont van még mit javítani, ezért már többször beült párosozni, mert így könnyebb azt visszanyerni. Először ugyanakkor az egyesre koncentrál, 200-on és 500-on mindenképp elindul a májusi válogatón, de azzal még nem szeretne foglalkozni, hogy mi lesz a csapathajókkal. "Először menjen jól az egyes, azután majd eldől, hogy mi lesz a párossal és a négyessel. Természetesen Kovács Katival szeretnék párosban indulni az olimpián, de ha valamelyikünk megnyeri az egyes válogatót, akkor az biztos, hogy nem párosozhat, hiszen csupán tíz perc szünet lesz Londonban a két szám között." Az első olimpiai válogatót május 18-án rendezik, az ott az első két helyen végző kajakos utazik majd el a duisburgi Világkupára, ahol már csak kettőjük között dől el, hogy ki indulhat Londonban.

Labdarúgás:

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elutasította a magyar fellebbezést, így a 17 éven aluli válogatott nem lehet ott a szlovéniai kontinenstornán. A márciusi selejtezőtornán a magyarok az első helyen végeztek. A belgák azonban óvtak, mivel az oroszok ellen a pályán 1-0-ra megnyert mérkőzésükön az ellenfélnél egy olyan játékos is szerepelt, aki eltiltás miatt nem léphetett volna pályára. Az UEFA március 29-én helyt adott az óvásnak, és 3-0-s gólkülönbséggel írta jóvá a belgáknak a találkozót. Így végül jobb összesített gólkülönbséggel (8-2) a belgák, és nem a szintén hétpontos magyarok (10-5-ös gólkülönbség) jutottak ki a május elején sorra kerülő korosztályos Eb-re. Az MLSZ azért fellebbezett, mert álláspontja szerint "a pályán elért eredmény egyeztethető össze a sport szellemiségével". "Tulajdonképpen várható volt a döntés, hiszen itt a Fair Play szelleme és a speciális szabályok ellentmondásban vannak - nyilatkozta Borbély Zoltán, az MLSZ  Jogi- és Sajtóirodájának vezetője. - A fegyelmi szabályzat egyértelműen fogalmaz, két sárga lapos jogosulatlan játék esetén 3-0, kivéve akkor, ha a vétlen csapat jobb eredményt ért el. Az UEFA alapszabálya kimondja a Fair Play szellemét, mi erre hivatkoztunk és ténybeli bizonyítást vezettünk le, azonban a fellebbviteli bizottság azt mondta, hogy itt a belga-orosz mérkőzésről volt szó, tehát a magyar csapat tulajdonképpen kívülálló. Az már egy sovány vigasz, hogy az orosz szövetség elnézést kért a magyartól, az is, hogy ennek voltak személyi következményei is. Ugyanakkor, amit a sors elvett a szerintem igazságtalan, de jogszerű döntéssel, azt visszaadta azzal, hogy ez a generáció tud majd két év múlva játszani az U19-es Európa-bajnokságon Magyarországon." 

Úszás:

Cseh Lászlót nem lepte meg, hogy Michael Phelps reaktiválta magát 400 méteres vegyesúszásban, és reméli, hogy megelőzheti őt és Ryan Lochtet a londoni olimpián.Debrecenben sok számban indul majd, hogy ne legyen üres az Eb-je. "Várható volt" - kommentálta Cseh László azt a hírt, hogy amerikai riválisa, Michael Phelps meggondolta magát, és ismét elkezdett versenyezni 400 vegyesen. "Tudtam, hogy ott lesz az olimpián, még ha eget rengető időket nem is úszott, az jelzésértékű volt, hogy elindult egy-egy versenyen, hiszen 400 vegyest nem szoktak csak úgy úszni." Olimpiai ezüstérmes úszónk szerint Phelps azért gondolta meg magát, mert presztízsveszteség érte a sanghaji világbajnokságon, amikor kikapott Ryan Lochtetól. "Vissza akar neki vágni, és itt jövök én a képbe, remélem, hogy amíg ők ketten el lesznek foglalva egymással, addig én el tudok menni mellettük." Arra a kérdésre, hogy szerinte az elmúlt hónapokban ködösített vagy taktikázott volna Phelps azzal, hogy azt mondta, nem indul 400 vegyesen, Cseh így válaszolt: "Nem hiszem, valamikor én is úgy érzem, hogy soha többé nem akarok 400 vegyest úszni, valamikor pedig heti kétszer is versenyeznék. Ez egy ilyen szám." Az olimpiai felkészülés egyik állomása lesz Cseh László számára a májusi 21. és 27. között rendezendő debreceni Európa-bajnokság, ahol 200 és 400 méter vegyesen, várhatóan 100 és 200 m pillangón, illetve a 4x100 és 4x200 m-es gyorsváltóban, valamint a 4x100 m-es vegyesváltóban indul majd. A 200 pillangó még kérdéses, mert a 200 vegyes után fél órával rendezik a döntőt, és csak később dönti el, hogy bevállalja-e. "Lehet, hogy pillangón pont az a kis plusz hiányozna egy aranyéremhez, amelyet előtte kiúsztam magamból vegyesen. Meglátjuk, hogy döntünk, mindenesetre ha már egy hétig tart a verseny, akkor elindulok sok számban, nehogy üres legyen az Eb-m." 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr294415421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása