HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Jó tanácsok 5.

2007.10.21. 20:32 Gabbá

A mai tanácsom az úszásról fog szólni. Ehhez egyébként jól értek, hiszen a végzettségem úszó szakedző. Itt is fontos szerepe van a bemelegítésnek. Ha hidegebb a víz, akkor főleg célszerű jobban bemelegíteni. Az első időkben ha úszol, akkor a táv növelésére törekedjél. De ne ész nélkül! Egyik alkalommal mondjuk 1 km-t úsztál és már a második úszásodnál mindjárt 2 km-t úszol. Erre nagyon figyelj oda. Eleinte csak a távot ússzad végig, ne törődjél az időddel. Amikor már érzed, hogy az adott táv jól megy, a szervezeted úgyis jelezni fog, hogy úszhatnál erősebben. Ha több úszásnemet ismersz, akkor a lehetőséghez mérten variáljad őket. A távot ne egy úszásnemben ússzad végig. Az úszás egyébként is nagyon jó monotonitás tűrőképpességet fejlesztő sportág, ne terheljed önmagad még azzal, hogy mondjuk csak mellen úszol hosszú kilométereken át. Főleg, ha ismered a másik 3 úszásnemet. Viszont ne akarjál csak azért pillangózni, mert úgy érzed, hogy te profi vagy. Ha van lehetőséged, akkor szakemberrel nézessed meg a stílusodat. sokat tud segíteni, abban ,hogy gazdaságosabb energia felhasználással többet tudjál úszni az edzéseden. Ne arra fecséreljed el az energiádat, hogy fenn maradjál a vizen, hanem az előre haladás a cél, és ráadásul minél gyorsabban.

Ha kérdésed van a jó tanácsokkal kapcsolatosan, akkor ne habozzál, hanem írjad meg a kérdésedet és én válaszolni fogok rá!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr89203190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása