HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Jó tanácsok 8.

2007.10.24. 21:03 Gabbá

Tegnap ott tartottam, hogy cipőt veszel. De milyet, mikor és hogyan.  Ha bemész egy komoly cipőboltba, akkor ott az eladó tudja, hogy a te lábadra milyen cipő is kell. Nyugodtan elmondhatod az eladónak, hogy mennyit futsz, milyen tempóban és milyen talajon. Esetleg, ha van a futásodról véleményed (pl. talajfogás, végig gördülés a talajon hol történik, a láb mely részével lépsz el, stb.-stb.), ezt is nyugodtan elmondhatod. Ekkor az eladó kihoz neked többféle cipőt. Ezekután már rajtad áll a vásár. Vagyis mennyi pénzt szánsz rá (nem biztos, hogy a legdrágább cipő a legjobb neked), melyik tetszik meg neked és a felpróbálás során melyik tűnik kényelmesebbnek. A kiválaszott cipőt mindig próbáld fel, mindkettőt és járkálj vele a boltban. Lehetőség szerint délután vegyél cipőt, mert addigra kissé megnyúlik a lábad. Ha sokat futsz, akkor érdemes egy fél, vagy egy számmal nagyobb cipőt venned, mint az eredeti lábméreted. Hogy miért? Azért, mert a túlzott megterhelés hatására a boltozat tartó szalagok is megnyúlnak és mondjuk egy maratoni verseny alatt kb, egy számmal nő a lábméreted. De van akinél ez kétszámot is jelenthet. Amikor kiválaszottad a cipőt és megvetted, akkor jön csak az igazi ismerkedés a cipővel. Akár milyen csúcs minőségű is, akkor is igazodnia kell a te lábadra, ami abszolute egyedi. Eleinte csak könnyű kis futásokra használjad. Ha jó, akkor lehet tovább dolgozni benne. Ne azt csináljad, mint az egyszeri ember, hogy vett egy marha drága cipőt és legelöszőr egy maratonin volt a lábán. Gondolom, hogy már tudod a folytatást. Vízhólyag hegyek, vérömlenyek és úgy nézett ki a végére a két lába, mint egy jó nagy adag marhasteak nyersen! Csak bejáratott cipővel szabad versenyeken futni, még tömegversenyeken is! Amikor már 10-20 km lemegy, na akkor lehet vele igazán jól futni. Ez a lemegy azt jelenti, hogy fájdalom, nyomó érzés, vagy vízhólyag nélkül. Olyan, mintha a lábadra öntötték volna.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr17206509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása