Jó tanácsok 11.
2007.10.28. 19:40 Gabbá
Az étkezésnél az a fontos, hogy lehetőség szerint minél változatosabban együnk. Legyen benne zsír, fehérje, szénhidrát, élelmi rostok, ásványi anyagok, vitaminok. Legelőször a zsírról szeretnék neked mesélni. Zsírt enni kell (bármennyire is furcsának tűnik számodra)! Már csak azért is mert egyél meg egy csirkemell filét zsíradék nélkül. A fűrészpor hozzá képest nedvdús élelem! A másik, amiért enni kell zsiradékot, hogy benne van a legnagyobb kalória. Vannak jó zsiradékok (növényi olajok: oliva olaj, repce olaj; zsírok: mangalica zsír) és vannak rossz zsírok (disznó zsír; margarinok) Az ember úgy van kitalálva, hogy mindent lehet enni, csak a mértéken van a hangsúly. A zsiradékokból azért a lehető legkevesebbet kell enni, de azért nem hagyható el. Az, aki nagy fizikai munkát végez, az eheti szinte minden megkötés nélkül, de, aki csak irodában ténykedik, az már figyeljen rá oda, hogy mennyit eszik. Mert ő kevesebb kalóriát éget el, és ilyenkor a felesleges kalória mindjárt háj formájában felrakódik a szervezet különböző zsír raktáraiba. Ezért figyelj oda az ételeid zsír mennyiségére. Egy hamburger tocsog a zsírban és a kalóriában - viszont nem laksz jól vele. Többet eszel az viszont már annyi kalóriát tartalmaz, hogy egy bányásznak is művészet lenne elégetni. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy néha-néha ne egyél meg egy hamburgert. Csak azt, hogy ne ezen éljél. A vegyes táplálkozás megint előkerült.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr67211154
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.