Jó tanácsok 12.
2007.10.29. 11:50 Gabbá
A zsírok után jöjjön a fehérje. Nagyon fontos építő eleme szervezetünknek. De itt sem mindegy, hogy milyen fehérjét eszünk. Vagy egyáltalán eszünk-e belőle. A fehérjék aminosavakból épülnek fel, amit a szervezetünk beépít az izmokba és a megfelelő helyekre. Vannak a fehér húsok és a vörös húsok. Fehér húsok a szárnyasok és a hal félék, míg a vöröseket a marha-, disznóhús alkotja. Én azt mondom, hogy itt is az a fontos, hogy találjuk meg a mértéket. Ne húst hússal együnk! De ne legyünk aszkéták se. Én például szeretem a steaket, de az nem lenne jó, ha minden nap ezt kellene ennem. A vegetáriánusok különböző fokozatokban kerülik a fehérjéket. Vannak már-már aszketikus vegások is, de van olyan is, aki pl. megeheti a sajtot, tejtermékeket, és a tojást is. Mindenki saját maga dönti el, hogy mit eszik. Az vagy, amit megeszel. Valamit már a régi emberek is tudtak! Nem véletlen az a szabály, hogy pénteken nem szabad húst enni. Ekkor ugyanis a szervezet megkönnyebbül a heti hús evés terheitől. Ilyenkor méregtelenít a szervezeted. Egy könnyű kis főzelék, lájtosabb kaja és mindjárt jobban érzed ez által is magad. Te, aki sportolsz figyelj oda, hogy a szervezeted mit kíván meg, illetve ne legyél vega. Ez utóbbi azért fontos, mert a szervezeted egyébként is nagy edzéshatásoknak van kitéve és még ezt nehezíted, hogy nem eszel húst, tojást, sajtot, tejet. Mindent egyél, de figyelj oda a mértékre! Lásd az én zsíros kenyeres sztorimat. Itt a mértékkel volt a baj. Nem azzal, hogy zsírt ettem. Holnap jön az állóképességi munkák alapja a szénhidrát.
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr84211736
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.