HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Jó tanácsok 15.

2007.11.01. 20:10 Gabbá

A vitaminok nagyon fontosak a sportoló ember számára. De nem lehet bizonyos fajtákat nyakló nélkül szedni. Ezek az A;D;E;K; vitaminok, amelyek zsírban oldódóak. Ezek miatt is kell zsiradékot ennünk. A többi vitamin a vízben oldódók közé tartozik. Ilyen a B vitamin komplex és a C vitamin.A vízben oldódó vitaminokból túl sokat nem érdemes bevenni, mert kipisiljük a felesleget. Sajnos az ember és az aranyhörcsög az, amelyik nem tudja előállítani saját magának szükséges C vitamin mennyiséget. Nekünk embereknek ezért ennünk kell. Most itt írhatnék egy kisregényt, hogy melyik vitamin mit  csinál, de nem teszem. Több okból sem. Elöszőr is  terjedelmi oka van, másodszor akit érdekel az úgyis utána néz a szakkönyvekben. Harmadszor ez nem egy tudományos disszertáció, hanem csak egy blog.
Van vitamin, például a D, amelyiknek csak az elővitaminját tudjuk bevenni táplálék formájában, és a többit elvégzi a nap. Ha rendesen eszünk mindenféle táplálékot, akkor vitamin hiányról nem beszélhetünk. A vegyes táplálkozás tartalmazza mindazokat a vitaminokat és olyan mennyiségben amire a szervezetünknek szüksége van. Azt azért jól véssed az agyadba, hogy a természetes bevitel, mondjuk gyümölcs formájában sokkal jobb hatásfokú, mint a tablettában, vagy egyéb formában beszedett vitamin! A természetes állapotban lévőt már kitalálták és a szervezeted tudja hasznosítani.
Ebben a zord esős időben a sportoló jobb, ha egy kicsivel több C vitamint vesz magához, az edzések által kissé legyöngült ellenállóképességének a megtámogatására.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr92215552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása