HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Jó tanácsok 20.

2007.11.06. 20:26 Gabbá

Most egy kissé bajban vagyok, hogy miről is írjak.  Írhatok az erősítésről, a szaunázásról (bár erről már írtam), az úszásról, a futásról, a brinyóról, vagy akármi másról is. Úgy gondoltam, hogy magáról az edzésről fogok írni. Egy kis edzéselméleti felkészítés.
Az edzés az a valami, ahol a szervezetet fizikai, szellemi, érzelmi behatások következtében kibillentjük nyugalmi helyzetéből. Mivel az emberi szervezet szereti az egyensúlyt, ezért különböző alkalmazkodási folyamatok indulnak be, azért, hogy az egyensúlyt egy magasabb nyugalmi szinten elérje a szervezet. Ez most lehet, hogy kissé magas és száraz volt. De szeretném megvilágítani. Vegyünk egy átlagos embekét. Aki soha semmit se csinált. Egyszer csak ennek az emberkének futnia kell. A szervezete azt hiszi, hogy hülye ez az ember. De nem tud mit csinálni végrehajtja a mozgást, vagyis fut. Nagyon elfárad. De utána hogy a következő ilyen eseménykor ne legyen problémája hozzászoktató folyamatokat indít be. Ha ezt a mozgást a futást elég sokszor csinálja, akkor már hozzá tud szokni az adott távhoz és sebességhez. Ez az edzés. Természetesen soha sem egy edzésről beszélünk, hanem ez mindig egy hosszú folyamat része. Ahhoz, hogy valamilyen hatást elérjünk a szervezetünknél legalább 6 hétig kell adagolni ugyanazt a jellegű munkát. Holnap folytatom az edzéselméleti ismertetést.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr15220703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása