HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Jó tanácsok 34.

2007.11.20. 21:17 Gabbá

Amikor elkezded emelni az adagodat 1500 méterről, akkor arra figyeljél, hogy ne egyszerre emeljél 500 métert, hanem csak fokozatosan. Próbáljál meg az általad ismert összes úszásnemet használni, ne csak azt amelyiket a legjobban tudsz. Állítsál fel magadnak egy sorrendet az úszásnemek között. Nekem például a következő a sorrendem: gyors, hát, mell, pillangó. Ebből következik, hogy az úszásaim nagy része gyorson történik, de azért, ha kis mértékben is, de úszok pillangón is. Ha máskor nem, akkor a bemelegítőben. Ha csak egy úszásnemet tudsz, akkor igyekezzél egy másodikat, harmadikat is elsajátítani. A változatosság gyönyörkedtet elv alapján sokkal könnyebb lesz az edzésed, ha más úszásnemeket is ismersz, mintsem 1500 métert mellen úszol le mondjuk egy 25 méteres medencében. Ez 60 hossz, amitől ki lehet akadni. A monotonitásnak is vannak határai. Ha emeled a távot, vagyis a leúszandó mennyiséget, akkor nem szabad emelned az intenzitást. És fordítva is igaz. A paraméterek közül csak egyet lehet változtatni, de azt nem úgy, hogy egyik nap ezen változtatok, a másik edzésen meg azon. Legalább 6 hétig közel egyforma edzést kell végezned, hogy a szervezeted hozzászokjon ahhoz a munkához, amit végzel. Ezért, ha egyik edzésen ezt, a másikon meg azt csinálsz, akkor a szervezeted nehezen tud alkalmazkodni, hogy most mit is akarsz csinálni. Mivel mi a testsúlyunkból szeretnénk leadni (fogyókúra nélkül), ezért az állóképességi munkát kell erőltetnünk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr59236250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása