HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Jó tanácsok 53.

2007.12.09. 18:40 Gabbá

A sérüléseket amelyeket tegnap érintettem mindennaposak. Vagy legalábbis sűrűn előforduló dolgok. Most jöjjenek a súlyosabb esetek. Boka kibicsaklásnál egy lépésnél a láb valamilyen oknál fogva oldalra elfordul és erre lépsz rá. Ez lehet figyelmetlenség miatt, vagy valamire ráléptél és ezért. Lehet, hogy szerencsés alkatú vagy és tudsz egy pár bicegős, fájdalmas lépés után tovább futni, majd ez a fájdalom lassan de kezd elmúlni. Ilyenkor nincs különösebb dolog vele, csak óvatosabban kell vele futni, mozogni. Ha nem múlik el, akkor már rándulásról beszélhetünk és orvoshoz jó, ha elmész. Főleg akkor, ha ez duzzanattal jár. Ő a szakember és te ne bizzál abban, hogy majd magától úgyis elmúlik. Nem szokott ilyen előfordulni. Húzódásnál, vagy egyéb izom sérülésnél, szakadásnál, azonnal abba kell hagyni a futást. Ha szakadás van, akkor biztos, hogy abbahagyod. De egy kis húzódásnál, rándulásnál még szokott az embergyereke egy kicsit keménykedni. DE súlyos baj lehet belőle. Vissza kell sétálni az induló pontra, ha tudsz. Ha nem, akkor segítséget kell hívnod. Ezért is jó, hogyha az ismerőseid, család tagjaid tudják, hogy hol vagy, kb. mikorra kellene hazaérned stb. Abban az esetben, ha mondjuk allergiás vagy a méh-, darázscsípésre, akkor vigyél magaddal mindig kalcium tablettát, hogy megelőzzed a heveny reakciós rohamot. Ha erdőben futsz, akkor minden estben, amikor befejezted a futást nézzed át magad, illetve kérjed meg a nagyon közeli ismerősödet, hogy pucéran nézze át a testedet, nehogy kullancsod legyen. Ha sikerült összeszedned, akkor szakszerűen ki kell szedni, nehogy úgy járjál, mint Monspart Saci, hogy lymekóros volt a kullancsa és majdnem meghalt. A mai napig is húzza az egyik lábát, ez maradt neki vissza ebből a randevúból. De rosszabbul is járhatott volna.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr28258213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása