HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Jó tanácsok 55.

2007.12.11. 20:23 Gabbá

Futás után megérkeztél, tisztálkodtál, ruháidat elrendezted. De szomjas vagy, nem is akárhogyan! Mikor igyál és mit. Mennyit. Ha nagy melegben futsz, akkor jó, ha gondoskodsz folyadékról, amit futás közben is magadhoz vehetsz. Előtte is igyál, de ne sokat, mert azt szinte azonnal ki is izzadod, amint elkezdesz futni. Ráadásul lötyög a hasadban, ami nem igazán jó érzés. Rosszullétről nem is beszélve. Amikor viszont bejössz a mozgásból és azonnal iszol, akkor se teszel jót magadnak. Ugyanis a szervezet a munka után még egy ideig termeli a hőt. Na most ez az utóhő a megivott folyadékot azonnal a hűtésre használja, vagyis kiizzadod azonnal. Ez sem jó. Zuhanyozzál le, és várjál egy 20-30 percet, míg lehűlsz, csak aztán igyál. Télen ilyen gond annyira nincs, mivel a hőmérséklet alacsony. De nyáron nagyon fontos a helyes folyadék bevitel. 10 km-ig nem kell inni. de afelett már nagyon is ajánlatos. Főleg egy fél-, vagy maratoni esetében. Nem sokat kell inni, hanem sokszor keveset! Egy-két korty bőven elég. A sportolás előtt vizet, teát, kolát (szolidan) lehet inni. A kolát azért írtam, mert sok cukor van benne, de a szénsav miatt óvatosan kell vele bánni. A büfögés nem igazán jó dolog futás közben, de lehet tőle hányni is. Utána szinte bármilyen folyadékot ihatsz, de arra figyeljél, hogy nagyon hideg ne legyen. Sört, vagy fröccsöt is lehet inni. De mértékkel. A fizikálisan leterhelt szervezetet sokkal jobban megviseli az alkohol, mint egyébként. Ásványvíz (lehetőleg buborékmentes), tea, limonádé, kola, sör, fröccs, és szinte minden jöhet egy hosszú futás után.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr92260830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása