HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Jó tanácsok 56.

2007.12.12. 20:23 Gabbá

Tegnap az ivásról volt szó, ma az evés lesz a téma. Természetesen futás előtt, alatt és után. Futás elött ugyanúgy, mint az úszásban legalább 2 órával nem eszünk semmit. Nagyon rossz érzés teli hassal futni, illetve a szervezetünk nem tudja eldönteni, hogy most emésszen-e, vagy az izmoknak juttasson energiát. Ha mégis úgy érzed, hogy enned kell valamit, mert annyira üres a gyomrod (ami természetesen ugyaolyan rossz, mint a teli has), akkor gyorsan felszivódó könnyű ételt vegyél magadhoz. Egy kis szelet csoki, egy banán, egy egy falatka étel (nem fűszeres és nehéz), szőlőcukor, müzli szelet, méz, stb. Futás alatt ehetsz ezek közül bármit, amit az előbb felsoroltam. Az a lényege, hogy nem sokat kell enned, hanem sokszor egy-egy falatot. Főleg, ha maratonit futsz. 10-20 km körül nem szoktak enni, mert ez egy-két óra alatt teljesíthető és ennyit ki kell bírnod. Inkább isznak ezeken a távokon.  Arra figyeljél oda, hogy mire vagy érzékeny. Én például nem ehetek szőlőcukrot, mert meghajt. Amikor maratonit futottam, akkor futás közben egy-egy darabka banánt, citromot, müzlit ettem. Viszont minden itatásnál ittam egyet. Volt, hogy csak egy kortyot, de a többit sem dobtam el, hanem magamra öntöttem a vizet, jobb hütés érdekében. Amikor vége van a futásnak, edzésnek, akkor nem szabad azonnal teleenni magadat, hanem odafigyelve nyugodtan lassan ehetsz. Mosakodjál le, szedd magad rendbe, ruháidat, cipődet is és csak ezek után ülhetsz asztalhoz. Egyszerre ne egyél sokat, hanem inkább többszőr, aztán engedjed el magad, hogy a szervezeted tudjon nyugodtan emészteni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr3262062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása