HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Jó tanácsok 66.

2007.12.24. 11:00 Gabbá

Amikor a hegyre nyomod a gépet felfelé a saját tempódban, arra figyelj, hogy a lábfordulatod lehetőség szerint ne essen le. De olyan hegy nincs, amelyik végig egyenletesen emelkedne. Vannak benne meredekebb és laposabb szakaszok. Beállítottad a váltót és mész felfelé. Aztán már a váltódon nincs további váltási lehetőséged. A lábfrekvencia kezd leesni. Csak egyet tudsz csinálni. Kiállsz a nyeregből és egy kicsit állva hajtasz. Majd visszaülsz. A kiállással ismét fel tudod pörgetni a fordulatot. De mi van olyankor, amikor már minden lehetőséget kihasználtál és még van hátra 5-6 km a tetőig? Itt jön elő a rutin, a tapasztalat, a tudás. Visszaülsz és igyekszel nem erőből, de folyamatosan nyomni a pedált. Közben igyekszel saját magadat valamilyen szinten hergelni, hajtani. Figyelsz arra, hogy már csak ennyi van hátra, milyen a lábfordulatod, iszol egy kis nedűt, és így tovább. Én személyesen ilyenkor (pl.: amikor Esztergomból megyek fel Dobogókőre) arra szoktam gondolni, hogy mit síránkozok itt, hiszen a Tour-on amikor mennek fel egy-egy kiemelt kategóriás hegyre, az olyan 20-30 km hosszú. Amikor ez tudatosul a kis agyamban, máris könnyebben megy a dolog. Aztán jönnek az általam használt trenkolási dolgok. Ezek után már szinte röpülök felfelé. Persze ez is csak akkor működik, amikor már másodszor, harmadszor megyek felfelé ezen a hegyen. Amikor minden évben először mászom meg a hegyet, akkor szenvedés az egész. Ha egyre többször mászom meg a hegyeket, annál könnyebbnek tűnik és annál gyorsabban vagyok fenn. Aztán jön a saját magammal való versenyzés. Pontosan tudom, hogy itt ennyi volt az időm a múltkor és a mostani hajtásnál jobb legyek, mint a múltkor. Ez is egy amolyan lelki ráhangolódás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr76274236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása