HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Jó tanácsok 69.

2007.12.27. 14:23 Gabbá

Tegnap leírtam egy eléhezéses sztorimat. Ma inkább a tanulságokat írnám meg. Mindig legyen nálad pénz, hogyha ilyen helyzetbe jutsz, akkor meg tudd rohamozni a következő faluban lévő kis boltot egy kis szénhidrátért. Vigyél magaddal kaját. Ez lehet müzli szelet, banán, keksz, cukor, becsomagolt kis (egy-egy falatnyi) szendvicsek, energia zselé, cukros ital. Ezekből tudsz annyi energiát nyerni, hogy kibírjad a következő városig, faluig. Ahol aztán vehetsz mindent amit megkívánsz szénhidrátilag. Ha tudsz, indulás előtt nyomjál magadba egy kis kaját, de ügyelj arra, hogy könnyen emészthető legyen. Az első félóra után folyamatosan egyél - ne sokat csak egy-egy falatot. Sohasem ürülhet ki teljesen a gyomrod, mert akkor jön a kalapácsos ember és hókon csap. Azt veszed észre, hogy nem tudod hajtani a gépet és nincs erőd. De annyi sincs, mint az őszi légynek. Gyönge vagy, mint a 2x mosott paci kaki. Én például a győri tekerésemhez a következőket viszem magammal. Otthon egy zsemlét (vajasat + egy kis párizsival) leerőltetek. Utána sok folyadékot iszom. Elindulás után kb. ¾ órával egy falat müzlit eszem és iszom rá egy kis instant teát. Ezt körülbelül 20-30 percenként megismétlem, míg el nem fogy a müzlim. Utána jön egy banán, de kissé gyorsabban elfogyasztva. Kétszerre megy el a banán. Amikor már olyan 100 kilométer felé járok magamba nyomom az energia zselét. Ez 4 dkg-s és kb. 110-120 kcal van benne. Erre is iszom, de rendes vizet. Ezek után már csak az energia italon élek egészen Győrig. Ha hosszabb útra mész ki, akkor még több kaját vigyél magaddal. Ha egyszer eléheztél, akkor legalább 1 óra kiesik míg a pótlás után ismét magadhoz térsz, hogy folytatni tudjad az utadat a bicóval. Ezért kell odafigyelned nagyon az eléhezés problémájára.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr77276351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

musi 2008.01.14. 14:08:57

Még csak most olvastam ezt a bejegyzést... zsemle (liszt) meg párizsi... meg cukrok... jó minőségű fehérje: kb nulla. jó minőségű szénhidrát: nulla. Így csak izmot bont a szervezet. Főleg a fehérje hiány miatt. Az egyszerű szénhidráttól meg gyorsan lezuhan a vércukor szint, nagy ingadozásokat okoz.

Én fehérjének tengeri halat ajánlanék
(könnyen emészthető), vagy tejsavófehérje turmix. Szénhidrátnak meg maltodextrin vízben (tekerés közben) és pufirizs ha szilárdat eszel ;)

Gabbá 2008.01.14. 22:43:30

Kedves Musi!

Örülök, hogy van egy kritikusom, aki ráadásul élesszemű. Teljesen igazad van. De... Látszik, hogy nem sportoltál. Képzeljed el, hogy reggel 4 órakor kelve neki állsz tengeri halat készíteni. Tejet nem szabad a bringázáshoz inni (semmilyen formában), mert megrohad benned. A szervezet nem tudja, hogy most a pedált nyomjad-e, vagy a tejsavó fehérjével küzdjön. Szóval nem akarlak bántani, de az étkezés is más, és a sport is más. Ráadásul aki teker 140 körüli kilométert, vagy úszik 3-4 órát, annak szerintem teljesen midegy, hogy mit eszik, csak szénhidrát legyen, zsír legyen, fehérje legyen és ne legyen éhes. Ha világszinvonalon csinálnám a sportot és már a teljesítőképességem határára jutottam, akkor persze nagyon is fontos lenne az étkezésem. De addig, maradok az általam már jól bevált étkezésnél. Egy úszónál a vércukor szint ingadozása bevett szokás. De más sportágakban is, ahol az állóképességen van a hangsúly.

musi 2008.01.14. 23:00:53

Én sem akarlak bántani, de én igenis sportolok egy jó ideje, és most is sportolok. Szerintem te idősebb vagy, én mégis többet tudok, pl azt, hogy a sporthoz NAGYON fontos a táplálkozás! Sőt, igazából egy átlagos, nem sportoló embernek is normálisan kéne táplálkoznia, egy sportolónak meg pláne!

A kaját előző nap is meg lehet csinálni! Egyébként meg az szervezeted nem "foglalkozik" kifogásokkal, pl hogy van-e időd megcsinálni a kaját. A szervezet csak "jól akar működni", és ehhez megfelelő tápanyagok kellenek! Ami nem zsemle meg párizsi, mert azokban SEMMI nincs. Erre megint csak az autós példát tudom felhozni: Olyan ez, mintha azt mondanád, hogy mész autókázni, de te reggel 4kor nem fogsz nekiállni tankolni...

Én nem tejet írtam, hanem tejsavófehérjét, ami nem ugyanaz! Ha elolvasod a blogom, ott arról írok "miért nem jó a tej" és miért jó a tejsavófehérje, a tej egyetlen hasznos része.

Ha teljesen mindegy lenne, hogy milyen kaját eszünk, akkor nem lennének a Földön elhízott, cukorbeteg és egyéb betegségekben szenvedő emberek! Csakhogy ezek mind népbetegségek, amiket a szemét kaja okoz.

Azt hiszem, most jártam utoljára a blogodon. Nem azért, mert felhúztam volna magam, vagy valami, csak nem látom értelmét a beszélgetésünknek. További sok sikert kívánok neked!
süti beállítások módosítása