HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Jó tanácsok 71.

2007.12.29. 20:00 Gabbá

Az elszomjazás, azért rosszabb, mint az eléhezés, mert több tényező is hat rád az elöbbinél. Ha nem eszel folyamatosan, akkor egy idő után a szervezetedben elég az összes energia és ilyenkor jön az eléhezés. Ha eszel, vagy valamilyen módon energiát viszel be, akkor a szervezeted később kezd el kimerülni. Viszont, ha nem iszol ugyanez történik veled, csak rosszabb kivitelben. Mint tudod az ember sokáig tud éhezni, de folyadék nélkül hamarosan meghal. Ez van itt is. Ráadásul, ha egy párás, nyomott levegőben bicózol, akkor még nem is érzed, hogy esetleg nem ittál eleget. Ilyenkor a szervezeted hőleadása nem igazán jó, nem izzadsz, annyira, illetve nem érzed ezt. Nem iszol, mert nem érzed szükségét. Aztán bekövetkezik a baj. Egyet tudsz ebben az esetben tenni. Megállsz és valahonnan innivalót szerzel. Ez esetben még a sima ivóvíz is jó. Volt olyan, hogy házhoz csengettem be, hogy adjanak egy kis vizet. Annyira rendesek voltak, hogy amikor említettem, hogy hogyan jártam, elővették a házi málna szörpöt és azzal kínáltak. Nem győztem hálálkodni. Ugyanis a cukros szörp, a folyadék egyensúly megteremtésén túl még egy kis energiával is ellátott. Ha ittál, akkor várjál egy kicsit és csak ezután folytassad utadat. A szervezeted szinte felissza a folyadékot, amit betöltöttél. Erre oda kell figyelned.
Két kulcs szó: ELÉHEZÉS  - ELSZOMJAZÁS!
Kaja és pia legyen veled mindig. Amikor egy lazább edzésre mész ki (60-70 km-ig), akkor ha kaja nem is, de pia (innivaló) mindig legyen veled!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr16278496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása