HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 46.

2009.09.12. 15:58 Gabbá

Ökölvívás


Az ökölvívó Káté Gyula 8-7-es pontozássa kikapott a milánói világbajnkságon az amerikai Frankie Gomeztől. A tavalyi Európa-bajnokság ezüstérmese heroikus küzdelemben szenvedett vereséget. A 27 éves kispesti bunyós a nála tíz évvel fiatalabb amerikaival, a két évvel ezelőtti kadett világbajnokkal kiegyenlített küzdelmet vívott, végig egy-két pont választotta el a két bokszolót, s 7-7 után, egy perccel a befejezés előtt vitte be a győztes találatot Gomez. Káté a hajrában is mindent megpróbált, ám ereje ekkor már érezhetően fogytán volt, ellenfele pedig fiatal korát meghazudtoló érett boksszal tördelte meccset, és tartotta meg előnyét. "Sajnos, már nem volt erőm fordítani, hiába próbáltam, nem ment. Elfáradtam a kéthetes vb végére" - foglalta össze Káté, aki 2003 után másodszor szerzett világbajnoki bronzérmet. Káté Gyula révén négy év után szerzett ismét világbajnoki érmet magyar ökölvívó. Legutóbb 2005-ben Bedák Pál (48 kg) lett ezüstérmes a kínai Mienjangban rendezett vb-n.

Frankie Gomez 17 éves és nagy reménységnek tartják a szakemberek. A magyar fiú ne bánkódjon, mert ez egy pontozásos sportág. A 3 pontozó bíró közül 2-nek 1 másodpercen belül kell megnyomnia a gombot, hogy egy érvényes pontja legyen a bokszolónak. Ahol már voltak a világversenyen botrányok, hazai pálya jobban lejtett, mint kellett volna. Ezzel szemben a profi boksz egyértelmű. Akit kiütnek a vesztett. Ha pontozásra kerül sor, akkor  a 8-10-12 menet elég, hogy egyértelműen kiderüljön, hogy ki a jobb. ráadásul a fejvédő és a nagy kesztyű is nehezíti a helyzetet. A profiknál ez sokkal tisztább, hiszen nincs fejvédő és kisebbek a kesztyűik is. Szóval a magyar fiútól szép a bronzérem is!

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr241377300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása