HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 70.

2009.10.06. 18:53 Gabbá

Olimpia

NOB, Az elnök szerint, ha az anyagiakon múlt volna, akkor Chicago rendezné a 2016-os olimpiát. Rogge: Nem a pénz játszotta a főszerepet. Jacques Rogge szerint Rio de Janeiro sikere a bizonyíték rá, hogy nem a pénz motiválta a szavazásra jogosultakat a 2016-os nyári olimpia rendezési jogának eldöntésekor. A NOB elnöke a szervezet 121. közgyűlésén azt is elmondta Koppenhágában, hogy ha csak az anyagiakat nézték volna, akkor Chicago lett volna a befutó. „Egyértelmű, hogy a NOB nem a nagy pénzre szavazott – mondta Rogge a dán fővárosban. – Ha így lett volna, akkor Chicago nyerte volna el a rendezés jogát.” Mint ismert, a nagy esélyesnek kikiáltott amerikai város már az első körben kiesett a pénteki szavazáson, pedig az utolsó prezentáción maga Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke is megjelent. Ennek ellenére csak 18 szavazatot kapott a 94-ből a Michigan-tó partján fekvő metropolisz. Ezt követően Tokió mondhatott le a rendezésről, a szavazás harmadik körében pedig Rio de Janeiro 66:32 arányban „legyőzte” Madridot. Rogge szerint nem az anyagiakon múlt a nyertes kiválasztása, ám ez nem jelenti azt, hogy veszteséges olimpiára számítanak. „Várjuk ki a végét!” – zárta le a témát a belga sportdiplomata. A háromnapos kongresszuson 66 javaslatot fogadtak el. A NOB az egyik legfontosabb feladatának tartja, hogy a jövőben minél inkább kiaknázzák a digitális médiában rejlő lehetőségeket, amivel a fiatalok figyelmét is a sport felé lehetne fordítani.
A nemzetközi bizottság szorgalmazta a közvetítési jogok felülvizsgálatát, a tradicionális tv-állomások mellett egyre nagyobb részt akarnak adni az online médiának és a mobilszolgáltatóknak, mivel ezek hatalmas, ma még nagyrészt kihasználatlan lehetőségeket jelentenek. „Még közel sem tartunk ott, ahol szeretnénk” – mondta ezzel kapcsolatban Rogge.  A másik központi kérdés az ifjúság helyzete. A NOB szeretné elérni, hogy a kormányok több pénzt fordítsanak a sportra, a létesítmények fejlesztésére, és arra, hogy rábírják a fiatalokat a minél több mozgásra. Egy másik olimpiai hír!

A riói olimpia szervezőbizottsága éles hangú jegyzékben utasította vissza Isiharo Sintaro tokiói kormányzó vádjait, miszerint a brazil város "sötét politikai üzelmeknek" köszönhetően nyerte el pénteken a 2016-os ötkarikás játékok rendezésének jogát. A magyar idő szerint hétfőn hajnalban kelt kommünikében a brazilok hangsúlyozták, hogy az efféle kijelentések "nem elegánsak", légből kapottak és ellenkeznek a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alapelveivel. A dél-amerikaiak egyben közölték, hogy az ügyben panaszt tesznek a NOB-nál. A tokiói kormányzó többek között azt mondta vasárnapi sajtókonferenciáján, hogy Rio de Janeiro egy olyan "intenzív politikai mozgalom" segítségével nyert, amelyről kívülről semmit sem tudni. Isihara "Afrika népének tett vakmerő ígéreteket" rótt fel a brazil államfőnek, Luiz Inácio Lula da Silvának, s bírálta Nicolas Sarkozy francia elnököt is, aki szerinte annak fejében ígért támogatást Riónak, hogy Brazília francia gyártmányú harci repülőgépeket vásárol Párizstól. Isihara Sintaro azt is hangoztatta, hogy a japán főváros prezentációja "messze a legjobb volt a vetélytársakéhoz viszonyítva". A pénteki NOB-szavazáson Chicago és Tokió kiesését követően Madrid és Rio között dőlt el a verseny, utóbbi javára, így 2016-ban a brazil város rendezhet olimpiát - első dél-amerikai helyszínként.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr931432353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása