HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 72.

2009.10.08. 19:24 Gabbá

Vívás

Egy tus döntött a harmadik hely sorsáról az oroszok elleni helyosztón: Szilágyi jól koncentrált a végén. Bronzérmes a férfi kardcsapat, a magyar válogatott a törökországi vívó-világbajnokság csütörtöki férfi kard csapatversenyében.A Decsi Tamás, Szilágyi Áron, Lontay Balázs, Iliász Nikolász négyes a helyosztón az orosz alakulat ellen nyert, mégpedig 45:44-re. Az idén Európa-bajnoki negyedik magyar együttes, amely háromnegyed részben meggyezik a vb-címvédő kvartettel – Nemcsik Zsolt helyén most Iliász Nikolász szerepelt –, a dél-koreaiak és a fehéroroszok legyőzése után az elődöntőben kikapott a románoktól, így vívhatott a harmadik helyért. A helyosztón ugyancsak megfiatalított orosz csapat állt a pást másik végében, így egyenlő esélyekkel kezdődhetett az összecsapás. Ezúttal Decsi parádézott, mindhárom asszóját magabiztosan nyerte meg, plusz nyolcas mutatóval zárt. Lontay kétszer nyert, egyszer kikapott, összességében eggyel több tust adott, mint amennyit kapott. Az utolsó mérkőzésig remeklő Szilágyinak viszont ezúttal nem igazán ment, mindhárom asszóját elvesztette (-8), de még ez is belefért.Utolsóként 40-34-es állásnál ment fel a pástra, ellenfele, Resetnyikov azonban fokozatosan ledolgozta az oroszok hátrányát, sőt, 43-41-re el is ment. Szilágyi innen jött vissza, 44-43-ra, majd egy akcióját elvették, ezzel 44-44-lett, a következőt azonban már - hosszas videózás után - a vezetőbíró megadta. A döntőt Románia nyerte, miután 45–44-es sikert aratott Olaszország ellen.

 

Megszorongatták a világ- és olimpiai bajnokot Boczkóék, de nyerni nem sikerült a franciák ellen. Ezüstérmes a párbajtőrcsapat Antalyában. Ezüstérmet szerzett a magyar férfi párbajtőr-válogatott az antalyai vívó-világbajnokságon. Boczkó Gáborék ugyan megszorongatták a franciákat, de 45:41-re elbukták a döntőt. Boczkó Gáboré volt az első asszó, és a magyar vívó koncentráltan lépett a pástra, 4:3-as előnyt szerzett. Imre Géza idegesen kezdett, ám az első perc után megtalálta az ütemet, és egálra hozta az asszóját Gauthier Grumier ellen. Rédli Andrásnak nem volt könnyű dolga, ugyanis az olimpiai bajnok Jérome Jeannet ellen kellett kezdenie, fiatal vívónk azonban nem ijedt meg ellenfelétől, aki csak egy találatot hozott rajta. A második kört Imre és Robeiri kezdte, végül a francia jött ki jobban a nagy rohanásból, ám fej-fej mellett volt a két csapat, Boczkó egyenlőnél (22:22) adta át a helyét Rédlinek. Grumier vezetésével először húzott el négy találattal a francia csapat, sőt, a frissen beálló Jean-Michel Lucenay is jól kezdett Imre Géza ellen (27:33), de a rutinos vívó végül egyet faragott a hátrányon. Rédli találattal kezdett Robieri ellen, ám a francia lehetett türelmesebb, így Boczkó rendkívül nehéz helyzetben, 34:38-nál lépett pástra az utolsó asszó előtt. A magyar csapat döntőbeli legjobbja – miközben az időhiánnyal is küzdött – nem tudott közelebb kerülni Grumier-hez, így a magyar párbajtőr-válogatott ezüstérmet szerzett a világbajnokságon. A harmadik helyet a lengyel válogatott szerezte meg, miután ráadástussal megverte a németet.  „Úgy érzem, kicsit megszeppent franciákkal vívtunk, volt esélyünk - mondta Boczkó Gábor. - Csak hát az ezüstnél van egy fényesebb érem, ott volt az asztalon, és azt most a franciák kaparintották meg."  „Erős francia csapattól kaptunk ki, amelyet többek között akkor verhettünk volna meg, ha például én jobban vívok - nyilatkozta önkritikusan Rédli Andárs. - Remélem, holnap már szép lesz ez az ezüst, ma még nem az." „Volt esélyünk - állította határozottan Imre Géza. - Én magamban keresem, hogy miben nyújthattam volna többet. Talán nem voltam eléggé dinamikus, nem tudtam elég tust adni. Nem fizikailag fáradtam el, hanem fejben voltam tompább. A nap során akadt olyan pillanat, amikor aláírtam volna az ezüstöt, de egy elvesztett döntő után mégsem tudok teljes szívből örülni."

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr221437125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása