HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 146.

2009.12.21. 17:16 Gabbá

Sífutás:

A sífutó-világkupa mezőnye ezen a hétvégén a szlovéniai Roglában szelte a kilométereket, ahol a szombati sprintszámokat követően vasárnap klasszikus stílusú tömegrajtos versenyekre került sor. A hölgyek 15 km-en, míg a férfiak 30 km-en versenyeztek.

A nők 70 tagú mezőnye a táv harmadáig haladt csak együtt, amikor a hazaiak versenyzője, Petra Majdic vezetésével 15-en elszakadtak a többiektől. Az esélyesek közül azonban majdnem mindenki az élbolyban tudott maradni, kivéve a norvég Theresa Johaugot és a finn Rita-Lisa Roponent akiknek, ekkorra már több mint félperces hátrányuk volt. Tíz kilométerhez érve már csak tízen maradtak, akik közül a lengyel Justyna Kowalczyk és a finn Aino Kaisa Saarinen robbantott egyet a 15, 10, illetve 5 világkupa pontot érő részhajráért (az elsőt, 5 km-nél Majdic nyerte Kowalczyk és Saarinen előtt), de újabb egy km megtétele után öten felértek rájuk. A hazai szurkolók bánatára Majdic szerencsétlen esése - Saarinen lépett be elé szabálytalanul - miatt 20 másodperces hátrányba került, és visszaesett a 10. helyre, ezzel búcsút mondhatott győzelmi reményeinek. 12.5 km-hez érve még mindig heten voltak elöl: két norvég, Marit Björgen és Kristin Steira, egy svéd, Anna Haag, az olaszokat Marianna Longa képviselte, az észtektől Kristina Smigun és a már említett finn Saarinen, illetve Kowalczyk. Majdic hátránya 24 másodpercre nőtt. Másfél kilométer volt már csak hátra, mikor az utolsó emelkedőhöz értek, és Kowalczyk támadásra szánta el magát. Pillanatok alatt ellépett a többiektől, és hét másodperces előnnyel kezdte meg a hajrát a Björgen, Haag, Saarinen és Steira alkotta üldözőnégyes előtt. A lengyelek kétszeres világbajnokához lejtmenetben már nem lehetett közelebb kerülni, és magabiztos előnnyel síelt át a célvonalon. A második helyért Marit Björgen lehajrázta Anna Haagot egy tizeddel, negyedikként Saarinen, ötödikként pedig Kristin Steira ért célba, ám ezt követően a majdic féla affér miatt Saarinent kizárták a versenyből.

A férfiak 30 km-es versenyét a norvégok visszalépő veteránja, Odd-Björn Hjelmeset nélkül rendezték meg. 7.5 kilométerig egy csoportban haladtak a sífutók, amikor a részhajránál hárman, a svájci Dario Cologna, a  francia Jean-Marc Gaillard és az olaszok olimpiai bajnoka, Giorgio Di Centa robbantott. Az orosz Nyikolaj Pankratov vezetésével azonban a mezőny alig egy km alatt utolérte a szökevényeket, ezután együtt tempóztak tovább. A táv egyharmadához érve a 70 indulóból még 38-an 10 másodpercen belül voltak az épp élen állóhoz képest. A következő akció a svéd Johan Olsson nevéhez fűződik, azonban ez is meddő kísérlet maradt. 12.5 km-nél a svéd lejtmenetben próbálkozott, de amint újra sík szakaszra ért, a mezőny beérte őt. 15 km megtétele után a németek legjobbja, Tobias Angerer állt az élre, és mind amellett, hogy megnyerte a második részhajrát, igyekezett olyan tempót diktálni, amellyel megrostálja a mezőnyt. Meg is lett az eredménye, hiszen 17.5 km-nél már „csak” 32-en maradtak. 5 kilométerrel a cél előtt még minden nyitva volt, hiszen a 24. helyen 8 másodperces hátrányban tempózó Martin Johnsrud Sundbyig bárki nyerhetett, a norvég zárta ugyanis az élmezőnyt. De egyre többeknél fogyott el az erő, és folyamatosan morzsolódtak le a versenyzők. Végül 28 kilométernél két orosz, Alekszander Legkov és a kimondhatatlan nevű Makszim Viljegzsanyin lendült támadásba az emelkedőn, őket a német Jens Fillbrich és honfitársuk, Pankratov vette üldözőbe, de egyszer csak előkerült a végig a mezőnyben megbújó norvég Petter Northug, és a már szokásosnak mondható ellenállhatatlan hajrájával sokadjára is megrtéfálta az oroszokat. A norvég megszerezte hétvégi második győzelmét, hiszen a tegnapi sprintverseny győzteseként diadalmaskodott vasárnap is. Másodikként Legkov, a harmadik helyen pedig Vijlegzsanyin száguldott át a célvonalon. A világ legjobb sífutói a karácsonyi szünetet követően január elsejétől az immár hagyományos Tour de Ski versenyen mérik össze tudásukat legközelebb, mely január tizedikén, az olaszországi Vall di Fiemmében ér véget, nem akármilyen megpróbáltatások elé állítva a versenyzőket.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr511613830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása