HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 160.

2010.01.04. 21:59 Gabbá

Úszás:

Életének 80. évében, hosszú, súlyos betegség után elhunyt Mitró György olimpiai ezüstérmes úszó. Erről a Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatta hétfőn az MTI-t. A Nyíregyházán született sportember egyedül tanult meg úszni, s már feltűnése évében, 1947-ben győzött 1500 m gyorson a monte-carlói Európa-bajnokságon. Az egy évvel később rendezett londoni olimpián egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett. A temetéséről később intézkednek.

Róla tudni kell, hogy annyira egyéni volt a stílusa, hogy szinte mindenbiomechanikai szabály felrúgva úszott. Igazi nyers erő volt, aki ösztönösen a saját elképzelése szerint, a testalkatának megfelelően eredményes volt. Amikor a "fényes szelek" hátán felkerült Pestre, hogy igazi úszót faragjanak belőle megvert mindenkit a saját sítlusában. Aztán a londoni olimpia után javítani akarták a stílusát, hogy "igazi úszót" neveljenek a nyíregyházi fiatalemberből, megtanult, aránylag szépen úszni, de nem voltak többé eredményei. Aztán  el is tűnt az úszósportból. Kérdés mi lett volna belőle, ha hagyják olyan stílusban úszni, mint amilyenben megtanult?De az akkori kor politikája meghatározta, hogy neki hogyan kell úsznia. A későbbiekben az amerikai Mike Burton volt, aki hasonlóan teljesen "szabványon kivüli" gyorson úszott és ő is 1500-on lett  olimpiai bajnok. Ő egy autóbalesetben sérült meg a lábán, hogy a parton fóka járása volt utána. Szóval elment ismét egy nagy öreg, aki volt valaki a saját erejéből!

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr151646756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása