HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 166.

2010.01.10. 18:46 Gabbá

Labdarúgás:

A togói labdarúgó válogatott tagjai szombat éjjel úgy döntöttek, hogy mégsem utaznak haza, hanem részt vesznek az angolai Afrika-kupán. Előzőleg a togói kormány hazarendelte a válogatottat, mert a csapat buszát pénteken fegyveresek támadták meg az angolai-kongói határvidéken. A terrorakciónak - melynek elkövetését a Cabindai Enklávé Felszabadító Erői (FLEC) nevű szeparatista szervezet vállalta magára - három halálos áldozata volt, s további nyolcan megsérültek. A gépfegyveres támadásban a jármű sofőrje, a szövetségi kapitány segítője és egy sajtószóvivő vesztette életét. A csatár Tomas Dossevi elmondta, hogy megvitatták a helyzetet, és a halottak emlékére, illetve az angolai hatóságok megnyugtató nyilatkozatainak hatására a válogatott tagjai szinte egyhangúlag döntöttek a maradás mellett."Mindannyiunknak nagyon nehéz a szíve, nem örömünnep ez, de meg akarjuk mutatni játékunkat, értékeinket, és azt, hogy emberek vagyunk" - mondta a csatár, hozzátéve, hogy csalódottak az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) viselkedése miatt. A togóiak kérésének dacára a CAF nem engedélyezte a, hogy a Ghána ellen hétfőre beütemezett mérkőzést hátrább csúsztassák. A togói futballisták többsége előbb úgy foglalt állást, hogy a történtek után nem akar maradni. Paulo Kassoma angolai miniszterelnök elszigetelt cselekménynek minősítette a véres merényletet, egyúttal hangsúlyozva, hogy garantált a részt vevő csapatok biztonsága. A torna az eredeti menetrendnek megfelelően elkezdődik: vasárnap 20 órakor a házigazdák csapata Mali együttese ellen lép pályára Luandában. A B csoport, amelynek Togo is tagja, Cabindában lép pályára.

Egymásnak ellentmondó hírek keringenek az interneten ebben az ügyben. Most következzék egy ellentétes hír is. A togói miniszterelnök repülőt küldött a játékosokért, Adebayor egy rádiónaknyilatkozta, hogy korábbi tervükkel ellentétben mégis hazamennek. A togói labdarúgó-válogatott tagjait pénteken támadták meg, ahogy átlépték Angola határát.  A terrortámadásban hárman vesztették életüket, további nyolcan pedig megsérültek. A tűzharcban a buszvezető, a szövetségi kapitány segítője és a válogatott sajtószóvivője kapott halálos lövést. Korábban úgy tájékoztatták a közvéleményt, hogy a csapat egyik kapusa is életét vesztette, ám végül kiderült, hogy Kodjovi Obilale túlélte a támadást, állapota stabil. Eközben folyamatosan egymásnak ellentmondó információk kerülnek napvilágot a togói válogatott Afrika-kupán való szereplése kapcsán, először a kormány javaslatára bejelentették, hogy a csapat hazatér, de szombat este a válogatott két játékosa azt közölte, hogy mégis maradnak, és pályára lépnek a kontinenstornán. Azonban vasárnap a togói kormány miniszterelnöke, Gilbert Houngbo felszólította a csapat tagjait, hogy térjenek haza. A miniszterelnök szerint az afrikai szövetség és az angolai szervezők nyilvánvalóan nem megfelelő biztonsági intézkedéseket hoztak, ennek köszönhető a tragédia. Houngbo már el is küldött egy különgépet válogatottért. A miniszterelnök szavára a Manchester City játékosa, Emmanuel Adebayor reagált, a támadó egy francia rádiónak azt nyilatkozta, a csapat szót fogad, és mégsem vesz részt a tornán, hanem hazatér.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr701661846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása