HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 200.

2010.02.13. 11:24 Gabbá

Téli olimpia:

Még mindig a tegnapi szánkós szerencsétlenség hatása alatt vagyok, ezért az erről szóló híreket gyűjtöttem most össze a "szubjektív edző"-ben! Íme: A vancouveri olimpián folytatódnak a férfiszánkósok edzései szombaton annak ellenére, hogy a pénteki gyakorlások közben meghalt egy grúz versenyző. "A nemzetközi szövetség, a FIL két teljes tréninget bonyolít le szombat reggel még azt megelőzően, hogy megkezdődik a verseny az eredtileg tervezett időpontban, szombat 17 órakor" - áll a szervezők közleményében, amelyet azt követően adtak ki, hogy felmerült: módosítják a szánkósok programját a pénteki tragédia miatt. A szervezőbizottság és a nemzetközi sportági szövetség közös vizsgálatát követően közzétett állásfoglalás szerint minden rendben volt a 15. kanyarig, amelyből azonban rosszul jött ki a grúz versenyző. Megpróbálta javítani hibáját még mielőtt a 16. kanyarba ért volna, ám ez nem sikerült neki, "elveszítette a kontrollt a szánkója felett, s ez vezetett a tragikus balesethez" - olvasható a kommünikében. Ebben rögzítették azt is, hogy a halottkémi vizsgálat megállapítása szerint a tragédiát nem pályahibák okozták, bár a történtek után megemelték a jégcsatorna oldalfalának magasságát az ominózus kanyarnál.  A 21 éves grúz Nodar Kumaritasvili a végzetes kimenetelű tréningen, 145 km-es óránkénti sebességgel száguldva kirepült a jégteknőből, és egy oszlopnak csapódott. Helikopterrel kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét. "Az egész olimpiai családot lesújtotta a tragédia, amely árnyékba borította a játékokat" - adott hangot megrendülésének Jacques Rogge, a NOB elnöke, aki a könnyeit törölgette nyilatkozata közben. Ide tartozó hír még a következő:

Udo Gurgel, a whistleri szánkópálya tervezője megdöbbenéssel és elborzadva fogadta a hírt, hogy a vancouveri olimpia nyitóünnepsége előtt az általa tervezett pálya egyik kanyarjában a grúz Nodar Kumaritasvili elveszítette uralmát sporteszköze felett, kirepült a teknőből, majd nem sokkal később belehalt sérüléseibe. "Hihetetlenül sajnálom, ami a fiúval történt. Természetesen elborzaszt a hír. Már hat olimpiai szánkópályát terveztünk, de még soha egyikből sem repült ki egy versenyző sem" – mondta a Sport Bildnek a német tervező, aki a lap munkatársától értesült a tragédiáról. Gurgel elmondta, hogy a whistleri pálya különösen gyors, de a 16-os kanyar (ahol a baleset történt) nagyon hosszú, így normális körülmények között itt nem történhetne ilyen baleset, mivel a kanyar végére a szánkósok átlagsebessége jelentősen lecsökken. A tervező elmondta, az elmúlt 20 évből egy hasonló esetről sem tud, és úgy véli, a tragédiát az okozhatta, hogy a 21 éves grúz versenyző elveszítette uralmát versenyeszköze felett. „Van egy aranyszabály a szánkósok között: ha le is esel a szánkóról, maradj fekve. Így lent marad a súlypontod, és a falnak ütközöl, nem fordulhat elő, hogy kizuhanj – mondta Gurgel. – Szerintem abszolút elveszítette uralmát a szánkó felett, és kiegyenesedett. Így a súlypontja áthelyeződött felülre, és teljesen más erőhatások érték. Valószínűleg a centrifugális erő kifelé röpítette." A lipcsei tervező úgy véli, a pályán meg kell tenni a szükséges módosításokat: „Meg kell vizsgálnunk, hogyan építhetjük át a pályát. A kanyar kijáratánál 40-50 centiméterrel megemelhetjük a falakat." 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr631754311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása