HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 208.

2010.02.21. 19:59 Gabbá

Kézilabda:

A sérült Görbicz Anita nélkül is győzött az Audi ETO KC a Leipzig otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének 3. fordulójában. A zöld-fehérek a találkozó nagy részében futottak az eredmény után, de izgalmas végjáték után végül 32-21-ra legyőzték német riváisukat, ezzel nagy lépést tettek az elődöntő felé. Görbicz Anita sérülése nem befolyásolta a Győri Audi ETO célját: a zöld-fehérek a világklasszis irányító nélkül is győzni utaztak Lipcsébe. Természetesen könnyebb dolguk lett volna, ha Görbicz nem sérül meg a Békéscsaba elleni mérkőzésen (a válogatott játékost azóta megműtötték, előreláthatóan négy-hat hetet kénytelen kihagyni), azonban az irányító helyettesítését már az ősszel is volt alkalmuk gyakorolni. Görbiczen kívül Tomori Zsuzsanna és Szegedi Orsolya sem volt bevethető állapotban, de sérülések ide, sérülések oda, Konkoly Csaba nyomatékosította, várakozásai nem változtak. „Számunkra az elődöntőbe jutás az elsődleges cél, amelyhez nagyon kell a Lipcsében szerezhető két pont" – jelentette ki a mérkőzést megelőzően az ETO vezetőedzője. A találkozón a hazaiak szerezték meg a vezetést, de Vérten Orsolya és Aurelia Bradeanu találataival az ETO vezetett 2–1-re. A biztató kezdetet követően a győriek Bradeanu  mellett Pálinger Katalinnak köszönhették, hogy tartani tudták a lépést a Lipcsével, ugyanis a világklasszis kapus több ziccert is hárított (6–5). Ezt követően azonban néhány perces rövidzárlat következett, így az első félidő utolsó tíz percét négygólos hátrányban kezdték meg a zöld-fehérek (9–5). Konkoly Csaba időt kért, és szerencsére az eredményjelzőn is meglátszott a „fejmosás" eredménye: Spiridon és Bradeanu góljaival a Győr a szünetig egygólosra csökkentette hátrányát (10–9). A fordulás után sem változott jelentősen a játék képe: a vendégek szaladtak az eredmény után, a Lipcse hol egy, hol kettő, hol három góllal, de vezetett, és előnyét megőrizte a 41. percig, amikor Eduarda Amorim találatával egyenlítettek a győriek (14–14). Ez a fellángolás nem tartott sokáig, a németek ismét elléptek két góllal, de az 50. percben végre sikerült átvenni a vezetést Bradeanu két egymást követően szerzett góljának köszönhetően (17–18). Az utolsó négy percnek 19–19-es döntetlenről vágtak neki a csapatok, szerencsére Amorim bombáját nem tudta hárítani a Leipzig kapusa, így ekkor már egygólos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. Sőt az utolsó percekben a zöld-fehérek bírták jobban az idegek harcát, végül 23–21-re legyőzték riválisukat. A nehezen kiharcolt győzelemmel a Győri ETO nagy lépést tett a csoport első két helyének megszerzése, azaz az elődöntős szereplés felé, míg a Lipcse továbbra is első pontjaira vár a középdöntőben. Görbicz Anita sérülése nem befolyásolta a célt – szerencsére az eredményt sem…

Labdarúgás.

A Blackburn Rovers 3-0-ra nyert a Bolton ellen a Premier League 27. fordulójában, így tovább folytatódott a Wanderers rúgott gól nélküli sorozata. A Birmingham ellen 2-1-re diadalmaskodó Fulham első gólja Gera Zoltán passzát követőn született. A Manchester City-Liverpool mérkőzésen nem született gól, az Aston Villa 5-2-re verte a Burnley-t. A 18., azaz kiesőhelyen álló Bolton a meccs előtt 415 perce volt gólképtelen a bajnokságban, és szeptember óta a megszerezhető 27 pontból idegenben mindössze hármat gyűjtött be, vagyis az esélyek a Rovers mellett szóltak. Gyorsan gólt is szereztek a hazaiak, de mivel Pedersen nagy bedobása után középen senki nem ért bele a labdába, így középkezdés helyett kirúgás következett. Az érvényes góltól sem állt messze a Blackburn, Pedersen szöglete után Andrews fejesét a gólvonalról tisztázták, Kalinic ismétlése pedig a kapufán csattant. A Bolton sokáig csak gyengécske lövéséket tudott felmutatni, aztán Taylor már ziccerig is eljutott, de lövését Robinson lábbal védte. A kihagyott helyzetért drágán megfizetett a Bolton, mert a 41. percben vezetést szerzett a Rovers: egy hosszú indítás után Hoilett fejelt Kalinic elé, akinek lövése a bevetődő Knight lábán megpattanva vágódott a bal sarokba. A második félidőben csak az idő lett rosszabb, a Boltonnak nem sikerült feljavulnia, és Gardner nagy hibája után Roberts megpecsételte a vendégek sorsát. A legvégén még Diouf beadása után Givet csúsztatott a kapufa segítséggel a hálóba, ezzel a Rovers tíz pontra ellépett a veszélyes zónától, a Bolton pedig továbbra is csak egy meccset nyert meg, mióta Owen Coyle az edzője. Hiába szerzett korán vezetést a Burnley, az Aston Villa még a szünet előtt egyenlített, aztán egy viharos negyedóra alatt eldöntötte a meccset, az 56. és a 68. perc között négy gólt rámoltak be a birminghamiek az újoncnak, a vége 5-2 lett. Gera Zoltán tartja remek formáját, a magyar középpályás a Sahtar elleni EL-meccsen gólt lőtt és gólpasszt adott, és a Fulham Birmingham City elleni bajnokiján is kivette a részét az egyik gólból: a hazaiak egyenlítése előtt Duff Gerával kényszerítőzött, mielőtt a hálóba tüzelt. Geráék végül a Sahtar ellen is győztes gólt szerző Zamora hosszabbításban szerzett szabadrúgásgóljával csikarták ki a győzelmet. Nem hozott gólt a negyedik helyre hajtó csapatok rangadója, a Manchester City legnagyobb helyzeténél Reina védte Adebayor lövését, a Liverpool legígéretesebb lehetősége a belső védő Skrtel nevéhez fűződött, de fejese elkerülte a kaput.

 

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr311779058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása