HTML

The Coach

Küzdelmem, a sportolói múlt ellenére a kilók ellen, több fronton! Úgy is írhatnám, hogy feleslegessé vált, megunt zsírtartalékaimat, áron alul értékesíteném! Minden megoldás érdekel!

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Weboldalak

Ajánlatok

Friss topikok

HTML doboz

<a href="http://sport-kiraly.blog.hu/" target="_blank"> <img style="border: none;" src="https://m.blog.hu/sp/sport-kiraly/image/sport_kiraly.jpg" alt="" height="70" width="200"> </a>

Entrenador Subjetivo 215.

2010.02.28. 18:27 Gabbá

Téli Olimpia - Sífutás:

Justyna Kowalczyk nyerte szombaton a női sífutók 30 km-es, tömegrajtos, klasszikus stílusú versenyét, ezzel Lengyelország első aranyérmét szerezte a vancouveri téli játékokon. A második helyen Marit Björgen ért célba. Győzelme esetén a norvég versenyző az első sífutó lehetett volna, aki egy olimpián négy elsőséget gyűjt be. Harmadikként a finn Aino-Kaisa Saarinen végzett. Björgen 22 km megtétele után ellépett a szűk élbolytól, nem sokkal később azonban Kowalczyk utánaeredt, és hamarosan befogta legnagyobb ellenfelét. Ettől kezdve már csak ők ketten voltak versenyben az aranyért. Björgen haladt elöl, Kowalczyk igyekezett tapadni, a hosszú hajrát viszont már utóbbi kezdte az élről. Az utolsó kanyar után úgy tűnt, hogy a norvég a végén visszaveheti a vezetést, de a lengyel minden energiáját mozgósítva pár centit megőrzött helyzeti előnyéből. Kowalczyk előzőleg egy ezüstöt és egy bronzot szerzett Vancouverben, míg Björgen három arany és egy bronz birtokában szerepelt az utolsó női versenyszámban. Korábban Kowalczyk azt nyilatkozta, azstmás vetélytársai előnyt élveznek, ezért előzhetik meg őt. "A rajt előtt használhatják a légzéskönnyítő, és számukra megengedett eszközt, miáltal frissiben megtisztított légutakkal vághatnak neki a távnak. Kell-e mondani, hogy a több levegő, a nagyobb oxigénbevitel mekkora előnyt jelent számukra...?" - mondta néhány napja. Eredmények, sífutás, női 30 km, klasszikus stílus:
1. Justyna Kowalczyk (Lengyelország) 1:30:33.7 ó
2. Marit Björgen (Norvégia) 1:30:34.0
3. Aino-Kaisa Saarinen (Finnország) 1:31:38.7

Valahol igaza van Kowalczyknak, hiszen a sífutásban is, mint a kerékpárban nagyon sok az asztmás, tüdőbeteg ember, akik légzéskönnyítőket, tűdőtágítókat használnak. Ezek a sportolók aztán ezzel az előnnyel - legálisan eredményt érhetnek el. Kowalczykon kívül még egyébként én Saarinent is kiemelném, mert az utolsó körben kiment lécet cserélni és ezzel lemaradt, hogy csak 6. - ként tudott visszajönni. Már csak 5 kilométer volt hátra és annyira gyors volt, hogy végül 3. lett. Ma egyébként a férfiak 50 kilométeres sífutása lesz, ami reményem szerint hasonlóan izgalmas lesz.

Szólj hozzá!

Címkék: entrenador subjetivo

A bejegyzés trackback címe:

https://thecoach.blog.hu/api/trackback/id/tr141797637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása